REKLAMI GEÇ

“KAOS VE BELİRSİZLİK İSTEMİYORUZ”

“KAOS VE BELİRSİZLİK İSTEMİYORUZ”

Denizli Demokrasi Platformu (DDP) Sözcüsü Özkan Atik, hukukun üstün olduğu bir ülkede yaşamak istediklerini, kaos ve belirsizlik istemediklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 2 Mayıs 2011 Pazartesi, 16:27

Platforma üye 50’ye yakın sivil toplum örgütünün temsilcileri, basın toplantısı düzenledi.Toplantıda platform adına açıklamada bulunan DDP Sözcüsü Atik, Türkiye’de demokratik standartların evrensel “ileri demokrasi” anlayışı seviyesine çıkartılması, “hukuk devleti” anlayışının tüm kurum ve kuruluşlarda yerleştirilmesi, bireysel hak ve özgürlüklerin ön planda tutulduğu bir “sivil anayasa”nın coğrafyaya kazandırılmasının gerekli olduğunu belirtti.

Denizli merkez, 18 ilçe ve köylerinde vatandaşlar ile iş adamlarıyla düşüncelerini “milli ve vicdani” sorumlulukla paylaştıklarını ifade eden Atik, şunları kaydetti:”Şu an ileri demokrasi uygulayan ve hukuk devleti olan ülkeler, bu düzene geçerken 1. ve 2. dünya savaşlarını yaşamıştır. Günümüzde de demokrasi mücadelesi veren ülkeler hala iç karışıklıklar ve savaşlarla uğraşmaktadır. Biz inanıyoruz ki, bu sıkıntılar yaşanmadan da katılımcı bir anlayışla evrensel demokratik standartlara ulaşabiliriz. Platform olarak, hukukun üstün olduğu bir ülkede yaşamak istiyoruz, kaos ve belirsizlik istemiyoruz. Halkın egemen olduğu bir demokrasi istiyoruz, vesayet demokrasisi istemiyoruz. 21. yüzyıla yepyeni bir anayasa ile girmek istiyoruz, darbe anayasası istemiyoruz. Birlik, beraberlik ve barış içinde demokrasinin gereği olan seçimlere seyirci kalmayalım. Hangi partiye değil neye oy vereceğimizi düşünerek hareket edelim. İleri demokrasi, sivil anayasa ve hukuk devleti sloganıyla herkesi çatımız altında buluşmaya davet ediyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı