REKLAMI GEÇ

Karaçay’da aday bolluğu

Karaçay’da aday bolluğu

Honaz’a bağlı Karaçay Beldesi’nde 8 adayın belediye başkanlığına aday olması, 935 seçmenli beldede, halkı çıkmaza soktu. Vatandaşlar, çoğu adayın akrabaları olduğunu belirterek, kime oy vereceklerini şaşırdıklarını söylüyor.

/ DENİZLİHABER / 23 Şubat 2009 Pazartesi, 01:00

Honaz’a bağlı Karaçay Beldesi’nde yerel seçimler için sandığa gidecek olan vatandaşın kafası, adaylar yüzünden karışık. 2004 nüfuslu, 935 seçmenli Karaçay Beldesi’nde tam sekiz aday yarışıyor. Sekiz başkan adayının da akraba olması, belde halkının kafasını karıştırırken, adaylar bu durumdan memnun olduklarını ifade ettiler. 2004 yerel seçimlerinde üç adayın yarıştığı başkanlık seçimlerini, Cumhuriyet Halk Partisi kazanmıştı. 29 Mart yerel seçimlerinde sandığa gidecek olan Karaçay halkı, en çok aday çokluğundan yakınıyor.

Kayhan Demirbaş isimli bir vatandaş, aday çokluğundan dolayı kafasının karışık olduğunu belirterek, adaylardan birisinin dayısı, ötekinin amcası, bir diğerinin ise abisi olduğunu söyledi. Demirbaş, Karaçay Beldesi’nin küçük bir yer olması nedeniyle, diğer adaylarla da akrabalık bağlantısının olduğunu belirtti.

Her sülalenin bir aday çıkardığını söyleyen İsmail Topçu da, “Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Ama daha eşit şartlarda olsa, 7-8 aday yerine 1-2 aday olsa daha iyi olurdu. Şimdi millet ne kadar istese de eşit temsil edilmeyecek. Az bir oyla başkan seçecekler. O ikililik yine oluşacak” dedi.

Karaçay Bağımsız Belde Belediye Başkan Adayı Mehmet Çin, adayların çok olmasının değil, hizmetin önemli olduğunu belirterek, bütün adayların hizmet için yola çıktığı inancında olduğunu söyledi. Demokratik Sol Parti Başkan Adayı Yılmaz Kızılhan da, ülkede krizin olduğunu ancak beldede başkan adaylığı krizinin olmadığını belirterek şanslı olduklarını söyledi.

Sekiz başkan adayın çıkmasının, kasabayı çok sevmelerinden kaynaklandığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Başkan Adayı Himmet Yılmaz ise kasabalarının bir dönem köy statüsüne düştüğünü, ama daha sonra belde statüsünü kazandığını, bu statüyü korumak için bu yola çıktığını söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Başkan Adayı Ali Demirbaş, adayların çok olmasının sevindirici olduğunu belirterek, “8 değil, 18 aday olsun. Arkadaşların siyasi katılımının olmasından çok memnunum. İnşallah hepimizin Karaçay’a katkısı olur. Bu bir mücadeledir” dedi.

Anavatan Partisi Başkan Adayı Muhsin Yılanlı da, çok adayın çıkmasını olumlu karşıladığını belirterek, “Demek ki herkes bir hizmet aşkı ile yanıyor. Karaçay’ın bir daha köy statüsüne düşmemesi için herkes uğraş veriyor” dedi.

‘Adayların çok olması, hizmet yarışının da var olması demektir’ diyen AKP Başkan Adayı Abdullah Kumral da, “Her kişinin farklı farklı düşünceleri, fikirleri ve projeleri vardır. Burada siyaset yarışı değil proje yarışı olması lazım. Buranın buna çok ihtiyacı var. Belki arkadaşlar bundan dolayı aday oldu. Çünkü belediyecilik öyle basit şeyler değil. Bu da bir mimaridir, bilinçtir, bilgidir. Herkes projesine göre bilgi aktarır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı