REKLAMI GEÇ

Mimarlar sordu, başkan adayları yanıtladı

Mimarlar sordu, başkan adayları yanıtladı

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’nun düzenlediği, ‘Mimarlar Soruyor, Başkan Adayları Yanıtlıyor’ paneline, AKP, CHP, DP, DSP ve MHP Denizli Belediye Başkan Adayları katıldı. Adaylar, ilk bölümde projelerini anlattı, ikinci bölümde ise soruları yanıtladı.

/ DENİZLİHABER / 4 Mart 2009 Çarşamba, 01:00

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu’nun, Yerel Seçim 2009 Etkinlikleri kapsamında düzenlediği, ‘Mimarlar Soruyor, Başkan Adayları Yanıtlıyor’ paneli, Esnaf Sarayı’nda yapıldı. Mimarların ve TMMOB üyelerinin yanı sıra, siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı toplantıya, konuşmacı olarak AKP Denizli Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, CHP Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Ataman, DP Denizli Belediye Başkan Adayı Mustafa Gürbüz, DSP Denizli Belediye Başkan Adayı Mustafa Değirmenci ve MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar katıldı. Paneli, Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı İbrahim Şenel yönetti.

Panelin açılış konuşmasını ise TMMOB İKK Sekreteri Fatih Yaşa yaptı. Denizli’nin sürekli büyüyen sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirten Yaşa, meslektaşlarının belediye meclislerinde hak ettikleri yerde olmadığını savundu. Mühendis, mimar ve şehir planlamacılarının, şehir planlama disiplininde önemli bir yere sahip olmasına rağmen, meclis adayları arasında yeterince yer almamasını eleştiren Yaşa, belediyelerin görevleri arasında ilk sırayı yaşam kalitesini artırmanın alması gerektiğini söyledi. Belediyelerin gücünü halktan alan yönetimler olması gerektiğini söyleyen Yaşa, “Kentin sakini değil, sahibi olalım. Bunun için mücadele edelim” dedi.

Panelde, adayların konuşma sırası kura ile belirlendi. Buna göre yapılan ilk tur konuşmalarında, adaylar projelerini tanıttı. DSP Denizli Belediye Başkanı Adayı Mustafa Değirmenci, belediye sığınma evleri ve aşevleri kurulabileceğini ve belediyelerin etkinliklerinin sivil toplum örgütleri ile birlikte gerçekleştirilmesi gerektiğini söyledi. Değirmenci, Denizli’de yatırım önceliğinin hala alt yapı projelerinde olduğunu belirterek, bunun yanında sosyal ve kültürel faaliyetlerin de göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. Değirmenci, alt yapıda galeri sisteminin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, her mahalleye bir otopark kazandırmayı düşündüklerini söyledi.

DP Denizli Belediye Başkan Adayı Mustafa Gürbüz, “Mimarisi ile barışık, huzurlu ve mutlu insanların yaşadığı bir Denizli hayal ederek yola çıktık. Belediyeler, sadece alt yapı ve asfaltla ilgilenen birimler olmaktan çıktı. Sosyal belediyecilikten ise ayni ve nakdi yardımları anlar hale geldik. Hedefimiz, öncelikle vatandaş memnuniyeti ile bireysel ve sosyal anlamda yaşam kalitesini yükseltmektir. Artık. Bir belediye başkanı olarak yerel ekonomiye katkıda bulunabilecek projeleri de ortaya koymalıyız” dedi.

CHP Denizli Belediye Başkan Adayı Hüsamettin Ataman ise Denizli’nin 50-100 yıl sonrasının şimdiden planlanması gerektiğini belirterek, “İnsanların refah düzeyini yükseltmek, anakentin planlanmasından geçer. Belirli noktaların cazibe merkezi olarak planlanması gerekir. Öncelikle Denizli bir sanayi kenti mi, turizm kenti mi, kongre kenti mi yoksa bir üniversite kenti mi olacak buna karar verilmeli ve şehrin ağırlık noktası belirlendikten sonra planlama yapılmalı. 10 bin işsizin bulunduğu bir kentte, kent yöneticileri bunu göz ardı etmemeli. Eğitim alanında, yerel yönetimler mutlaka devreye girmeli. Denizli Belediyesi yöneticileri, kentin daha çağdaş hale gelebilmesi için atacağı adımlarda, en büyük desteği halktan almalıdır” dedi.

MHP Denizli Belediye Başkan Adayı Ümit Bahtiyar, Denizli için önümüzdeki 5 yılın çok çetin geçeceğini belirterek, “Denizli’ye katılan yeni beldeler ve mahallelerle birlikte çözümlenmemiş yeni sorunlar Denizli Belediyesi’ni bekliyor. Köyler de Denizli’ye katıldı. Bu yüzden, Denizli Belediyesi’ni artık tarım da ilgilendiriyor. Denizli Belediyesi’nin bu işlerin altından kalkabilmesi için artık tek bilen yönetiminden çıkıp, ortak aklı çalıştırması gerekiyor” dedi. Bahtiyar, Denizli’nin yeniden üretebilir bir şehir haline getirilmesi gerektiğini belirterek, “Denizli, sanayide, üretimde, turizmde ve tarımda daha etkin olmalı” dedi.

AKP Denizli Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, göreve geldiklerinde işe Denizli’nin elini ayağını toparlamakla başladıklarını belirterek, “Göreve gelmeden önce ne yapacağınızı bilmezseniz, bu şehir makus talihini yenemeyecektir. Denizli’de bin kişiyi düşündürüp bir kişiye iş yaptıracağız dedik. Danışma meclisi kurduk. Projelerimizi, Denizli halkıyla doyasıya tartıştık” dedi. Şehirlerarası otobüs terminalini yerin altına yapmayı planladıklarını ifade eden Zeybekci, Denizli’ye 7 köprülü kavşak daha kazandıracaklarını, Kaleiçi Çarşısı’nda düzenleme yapacaklarını, su ve alt yapı projelerinin devam edeceğini söyledi.

Panelin ikinci bölümünde ise başkan adayları kendilerine yöneltilen 5 soruyu, 5 dakika içinde yanıtlamaya çalıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı