REKLAMI GEÇ

TÜRKİYE BU ÇİZİĞİ KONUŞUYOR

TÜRKİYE BU ÇİZİĞİ KONUŞUYOR

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın Ankara’dan yaptığı adaylık başvurusu, aday gösterilmeyince başına dert oldu. İl teşkilatıyla kavgalı olduğu için aday gösterilmediği iddiaları yüzünden zor anlar yaşayan Kavaf’ın listede neden yer almadığına ilişkin ilk haberi, Denizlihaber 3 gün önce duyurmuştu.

/ DENİZLİHABER / 13 Nisan 2011 Çarşamba, 13:47

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, ulusal medyanın gündeminde. Kavaf, Ankara’dan aday adaylığı başvurusunda bulunmuş, o başvuru Bakanlıktan geçilen bir basın bildirisiyle duyurulmuştu. Son ana kadar “Ankara’dan mı, İzmir’den mi aday gösterilecek” tartışmaları yapılan Bakan Kavaf’ın liste dışı kalması ise şok etkisi yarattı. Özellikle dün ve bugün Kavaf’ın liste dışı kalması ile ilgili farklı iddialar, haberlerle gündeme getirildi. İddialarda Kavaf’ın il örgütüyle kavgalı olduğu öne sürülürken, peşi sıra yapılan açıklamalar bu iddiaları yalanlar nitelikte.

İLK AÇIKLAMA BAŞBAKAN ERDOĞAN’DAN GELDİ
Gazetecilerin Bakan Kavaf’ın niçin aday gösterilmediğine dair sorusunu yanıtlayan Başbakan Erdoğan, “Bakan arkadaşımıza gelince. İlla ki gerekçe açıklamamız gerekmez. Bunlar genel merkezin kendi değerlendirmelerinde mahfuz olan değerlendirmelerdir. Böyle bir takdir yaptık. Bundan sonraki süreçte bakan arkadaşımızdan çok daha farklı şekilde faydalanacağız” diye konuştu.

ENERJİ BAKANINDAN DA KAVAF AÇIKLAMASI
Bakan Kavaf, bugün programı ilan edilmesine rağmen Denizli’ye gelmedi. Bakan Kavaf’ın Denizli programının iptaline ilişkin Bakanlık, son anda ortaya çıkan önemli bir program nedeniyle Denizli programının iptal edildiği belirtildi. Bakan Kavaf’ın Denizli programının iptaliyle ilgili “Teşkilatla kavgalı mı?” soruları üzerine Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da bir açıklama yaptı. Bakan Yıldız, Ak Parti’de hizmet yarışı olduğunu, bazı arkadaşlarının yeri ve zamanı geldiğinde çekilmesini bildiğini belirterek, “Bu konuda Denizli halkına teşekkür ediyoruz. Büyük anlayış gösterdiler. Selma Aliye Kavaf, aday yapılmadı. Ancak, kendisi başarılı bir bakandır. Koltuk ve sandalyelerin adı değişebilir. Selma Hanım ile omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

BİR AÇIKLAMA DA İL BAŞKANINDAN
İl Başkanı Avni Örki, Bakan Kavaf’ın adaylığı konusundaki haberlerin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Örki, çıkan haberleri “12 Haziran genel seçimleri aday listeleri açıklanmadan önce ve şimdi liste sonrası yapılan yorumlarda halen ilimiz milletvekili olan Devlet Bakanı Sayın Selma Aliye Kavaf ile Ak Parti Denizli il teşkilatının uyumsuzluk yaşadığı ve “Kavaf Teşkilatla Kavgalı” başlığıyla yayınlanan haberler; doğru bilgilerden yoksun, kamuoyunu yanlış yönlendirmeyi hedefleyen, kendi içinde tutarsız ve aynı zamanda Ak Partimizi, Denizli Teşkilatımızı ve Sayın Kavaf’ı üzecek ve teşkilatımızda sağlanan birlik ve beraberliği bozacak bir tarzdadır” sözleriyle yalanladı.

DENİZLİHABER PAZARTESİ DUYURMUŞTU
Denizlihaber.com listelerde yer almadığı ortaya çıktıktan hemen sonra Bakan Kavaf’ın niçin liste dışı bırakıldığına dair ilk iddiayı Pazartesi günü dile getirmişti. Başkentten gelen önemli duyumlar, Denizlihaber’in iddiasını doğrular nitelikte. Buna göre Bakan Kavaf, Denizli teşkilatıyla kavgalı olduğu için değil, eniştesinin Kahramanmaraş’tan aday gösterilmesi nedeniyle bilgisi dahilinde liste dışı bırakıldı. İddiaya göre, Başbakan Erdoğan, aynı aileden iki ismin aday gösterilmemesi konusundaki hassasiyetini Kavaf’a iletti. Kavaf ablası Sema Ramazanoğlu’nun eşi Mehmet Yıldırım Ramazanoğlu’nun milletvekilliği adaylığı nedeniyle adaylıktan çekildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı