REKLAMI GEÇ

ÇOCUKLARDA EN ÇOK BU HASTALIK GÖRÜLÜYOR

ÇOCUKLARDA EN ÇOK BU HASTALIK GÖRÜLÜYOR

Tekden Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ferhat Kalkan, çocuklarda ençok görülen rahatsızlığın orta kulak iltihabı olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2014 Çarşamba, 13:26

Tekden Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ferhat Kalkan, orta kulak iltihabının, çocukluk çağının en sık rastlanan bakteriyel enfeksiyonu olduğunu söyledi.

ANİ BAŞLAYAN KULAK AĞRISINA DİKKAT !
Yedi yaşa kadar çocukların en az %90’ının orta kulak iltihabı geçirdiğini ifade eden Op.Dr. Kalkan, “Orta kulak iltihabı, orta kulak boşluğunun, yani kulak zarı ile iç kulak arasında yerleşik mesafenin enfeksiyonudur. Orta kulak iltihabında ani başlangıçlı kulak ağrısı ve kulak muayenesinde kulak zarında kızarıklık şeklinde bozulma gözlenmektedir. Ayrıca iştahsızlık, ateş, kusma ve ishal gibi belirtileri de olabilir” dedi.

“ANNE SÜTÜ KORUYOR”
Anne sütünün çocukları orta kulak iltihabına karşı koruduğuna dikkat çeken Op. Dr. Kalkan, “Orta kulak iltihabının özellikle 6 yaşından küçük olan, kreşe giden, anne sütü almamış olan, sigara dumanına maruz kalan, sık üst solunum yolu enfeksiyonu geçiren çocuklarda daha fazla görülmektedir. Aynı zamanda genetik yatkınlık da önemli bir etkendir” diye konuştu.

TEKRARLAYAN AKUT OTİTİS MEDİA
6-12 ay içinde 3 ve üzeri orta kulak iltihabı geçirilmesinin tıpta “Tekrarlayan Akut Otitis Media” olarak adlandırıldığını belirten Op. Dr. Kalkan, “Bu çocuklarda alerji, toplu yaşam koşulları (kreş, anaokulu vs.), sigara dumanına maruz kalma ve bağışıklık sistemi kontrol edilmelidir. İlaç tedavisi uygulaması başlanmalıdır. İlaç tedavisinin iyileşme sağlamadığı durumda ise geniz bölgesinde bakteri yerleşimini azaltma amaçlı geniz etinin alınması ve orta kulak havalanmasını sağlayabilmek için kulak zarına tüp takılması, tekrarlayan orta kulak iltihabı olan çocuklarda en etkin tedavidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı