REKLAMI GEÇ

Kalbi soğutuldu, çarpıntıdan kurtuldu

Kalbi soğutuldu, çarpıntıdan kurtuldu

Sık tekrarlayan kalp ritim bozukluğu şikayeti çeken 49 yaşındaki Süleyman Adak, Kriyoablasyon adı verilen ve çok özel bir teknik olan soğutma işlemiyle kurtuldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mart 2017 Cuma, 15:35

Evli ve iki çocuk babası olan Süleyman Adak, bir süre önce kalbinde ritim bozukluğu şikayeti başladı, mesleği olan TIR şoförlüğünü yapamaz hale geldi. Son yurt dışı seferinde bir dağ yolunda gelişen bu ritim bozukluğu nedeniyle kaza yapmaktan son anda kurtulan Adak, Özel Sağlık Hastanesi’ne başvurdu. Prof. Dr. Harun Evrengül tarafından en uygun yöntem olan Kriyoablasyon (soğutma) işlemi anlatılan Süleyman Adak, operasyona kadar verdi ve iki saat süren başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu.

Operasyonla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Harun Evrengül, “Süleyman Adak bize sık tekrarlayan ve PAF (Paroksismal Atrial Fibrilasyon) olarak bilinen rahatsızlık ile başvurdu. Tüm ilaç tedavilerine rağmen ritim bozukluğu kontrol altına alınamamıştı. Yapılan kontroller sonrasında Kriyoablasyon tekniğinin kendisi için en uygun yöntem olduğuna karar verdik. Kriyoablasyon yöntemi dünyada yeni geliştirilen bir yöntemdir ve ritim bozukluğunun tedavisinde en yeni ve en son uygulanan metottur. Bu yöntemle önce hastanın kalbinin elektriksel haritası çıkartılıyor. Bu haritada kalp ritim bozukluğunun olduğu alan tespit edilip ardından anjiyo yapar gibi kasık damarlarından ritim bozukluğunun olduğu alanlara ulaşılıyor. Sorunlu bölge özel bir cihazla eksi 50-60 dereceye kadar soğutularak, o bölgedeki çarpıntıya neden olan eletriksel anormal aktiviteler ortadan kaldırılıyor. Toplumda çok yaygın görülen ritim bozuklukları her yaşta ortaya çıkabiliyor. Bu durum ani ve genç ölümlerin en büyük nedeni. Şiddetli çarpıntı, nefes darlığı, bazen göğüs ağrısı, baş dönmesi ve nadiren bayılmaya yol açıyor. Ritim bozukluğu uygun şekilde ve zamanında tedavi edilmezse beyne pıhtı atması sonucunda felç oluşturabiliyor. İstenmeyen sonuçların gelişmemesi için düzenli kardiyolojik muayenelerin yaptırılması önemli” dedi.

Süleyman Adak ise artık ne zaman çarpıntı gelecek diye korkmadan seferlere çıkabileceğini belirterek, “Beni işime kavuşturup tekrar ekmek paramı kazanmamı sağladığı için doktor Harun Bey’e teşekkür ederim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı