REKLAMI GEÇ

206 proje arasından TÜBİTAK desteğini kaptılar

206 proje arasından TÜBİTAK desteğini kaptılar

Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu (FTR YO) Öğretim Üyeleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan iki proje, 206 proje arasından TÜBİTAK-BİDEB desteğine layık görüldü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2019 Çarşamba, 10:21

Pamukkale Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu (FTR YO) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilüfer Çetişli Korkmaz ve öğrencileri tarafından hazırlanan iki proje 2018 yılı ikinci dönem başvurusu olarak TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programları (BİDEB) tarafından desteklenmeye layık görüldü.

TÜBİTAK-BİDEB tarafından desteklenen “Spastisitesi Olan Nörolojik Hastalarda Spastisite Kontrolüne Yönelik Eğitimin Etkinliğinin İncelenmesi” ve “Alzheimer Hastalığı Tanılı Bireylerde Türk Zekâ ve Strateji Oyunu Mangala’nın Kognitif Fonksiyon, El Becerileri ve Anksiyete Üzerine Etkisinin İncelenmesi” adlı projeler; 206 üniversiteden çok sayıda öğrencinin ve öğretim elemanının projeleri arasından sıyrılarak TÜBİTAK-BİDEB tarafından desteklenmesi kabul edilen projeler arasında yer almaya hak kazandı.

“Spastisitesi Olan Nörolojik Hastalarda Spastisite Kontrolüne Yönelik Eğitimin Etkinliğinin İncelenmesi” adlı projenin Yardımcı Danışmanlığını Araş. Gör. Dr. Fzt. Güzin Kara yapıyor. Projeyi lisans öğrencileri Girayhan Yıldız, ve Mert Bediz yürütüyor.

“Alzheimer Hastalığı Tanılı Bireylerde Türk Zekâ ve Strateji Oyunu Mangala’nın Kognitif Fonksiyon, El Becerileri ve Anksiyete Üzerine Etkisinin İncelenmesi”’ adlı ikinci projenin ise Yardımcı Danışmanlığını Araş. Gör. Uzm. Fzt. Aziz Dengiz yaparken, lisans öğrencileri Fehmi Gün, Şeyma Kocabaş ve Muratcan Erik birlikte yürütüyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı