REKLAMI GEÇ

40 bin öğrenci diş taramasından geçti

40 bin öğrenci diş taramasından geçti

İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, Denizli’de son üç yılda 38 bin 856 öğrencinin ağız ve diş sağlığı yönünden tarandığını bildirdi.

/ DENİZLİHABER / 27 Aralık 2011 Salı, 09:30

Taş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de 6-12 yaş okul çağı çocuklarında en sık izlenen sağlık sorunlarının diş çürüğü, üst solunum yolu enfeksiyonları ve bağırsak parazitleri olduğunu belirtti. Ülke genelinde diş çürüğü hastalığının çocukluk çağlarından itibaren önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayan Taş, “Bu soruna karşı erken dönemlerde yapılacak olan koruyucu diş hekimliği uygulamaları ile hem ağız ve diş hastalıkları ile ilgili sorunlar en aza indirilmiş olacak hem de uzun vadede ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlanmış olacak” dedi.

Denizli’de 2007 yılında İl Sağlık Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı işbirliği ile birlikte ağız ve diş sağlığı düzeylerinin ne durumda olduğunun tespit edilmesi için öğrencilere yönelik bir pilot çalışma yapıldığına dikkat çeken Taş, şöyle konuştu: “Denizli’de 2008-2009 eğitim öğretim yılından bugüne kadar 38 bin 856 öğrencinin ağız ve diş sağlığı yönünden tarandı. Bu taramada bin 897 diş çekimi, 10 bin 844 fissür sealant uygulaması yapılmıştır. 82 bin 103 öğrenciye ağız ve diş sağlığı eğitimi verilmiş olup, bu projeye ailelerin ve öğretmenlerin de desteğinin sağlanabilmesi için 3 bin 189 öğretmene ve 16 bin 21 vatandaşımıza konu ile ilgili bilgiler aktarılmıştır. Ailelerden ağız ve diş sağlığına gereken önemi göstermelerini ve bu çalışmalara destek vermelerini bekliyoruz”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı