REKLAMI GEÇ

800 gramlık bebeğe kalp ameliyatı

800 gramlık bebeğe kalp ameliyatı

Denizli’de Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği’nde 26 haftalık doğan, 800 gram ağırlığındaki Eymen Aslan isimli bebeğe kalp ameliyatı yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 17 Eylül 2009 Perşembe, 18:37

Doğum sonrası kalp yetmezliği gelişmesi üzerine Çocuk Kardiyoloğu Doç. Dr. Dolunay Gürses tarafından yapılan ekokardiyografide, kalbe bağlı olan ve doğumdan sonra kapanması gereken bir damarın açık olduğu tespit edildi. Uygulanan ilaç tedavisine cevap vermeyen hastaya ameliyat kararı alındı. Prof. Dr. Ahmet Baltalarlı, Doç. Dr. Gökhan Önem, Doç. Dr. Habib Atalay ve Op. Dr. Derviş Verdi tarafından yapılan başarılı operasyonla açık olan damar kapatılarak Eymen bebek sağlığına kavuşturuldu.

Yaptıkları ameliyatla kalp yetmezliğinin önüne geçtiklerini ifade eden PAÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Baltalarlı, “Kliniğimizde tüm yetişkin ve çocuk hastaların kalp ve damar ameliyatları başarıyla yapılmaktadır. Eymen Aslan bizim ameliyat ettiğimiz en küçük hastamız. Ameliyat sonrası kalp problemi tamamen ortadan kaldırıldı. Gelişimini tamamlaması için bir süre daha küvezde kalacak ancak bundan sonra yaşamına sağlıklı bir şekilde devam edecek” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı