REKLAMI GEÇ

Ahmet Kaya Denizlili iki hastaya ışık oldu

Ahmet Kaya Denizlili iki hastaya ışık oldu

Türkiye’nin ilk yüz naklinde yüzü kullanılan ve iki kolu ve bir bacağı ile başka insanlara da hayat veren Uşaklı Ahmet Kaya’nın gözleri de Denizlili iki hastaya umut ışığı oldu. Kaya’nın gözleri İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’nde Denizlili Cem Dağ ve Şenol Kölemen’e nakledildi.

/ DENİZLİHABER / 30 Ocak 2012 Pazartesi, 13:39

Organ nakliyle yüzü, iki kolu ve bacağı başka hastalara nakledilen Uşaklı Ahmet Kaya’nın korneaları da Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan iki ayrı operasyonla, Denizlili tekstil işçisi Cem Dağ (34) ve Denizlili çiftçi Şenol Kölemen’e (37) nakledildi. Denizli’de yaşayan 34 yaşındaki Cem Dağ’ın gözleri yüzde 80 görme kusurluydu. Bir tekstil firmasında özürlü kontenjanında çalışan Dağ’a, daha önce 3 kez göz nakli yapıldığı ancak vücudunun organları kabul etmemesi nedeniyle bir türlü başarılı sonuç alınamadığı öğrenildi. Nakillerin üzerinden 8 yıl geçerken, Dağ için görme umudu intihar ederek hayatına son veren Ahmet Kaya’dan geldi.

Yüzü, iki kolu ve bacağı başkasına nakledilen Dağ’ın gözleri Dağ ve Şenol Kökmen’e nakledildi. Nakil için olumlu haberi alan ve hemen Denizli’den İzmir’e gelen Cem Dağ Perşembe günü ameliyata alındı. Yaklaşık 4 saat süren ameliyatın ardından gözündeki yüzde 80 görme kusuru giderilen Cem Dağ’ın sağlık durumunun şuanda çok iyi olduğu öğrenildi. Operasyonları Ege Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ayşe Yağcı, Doç. Dr. Sait Eğrilmez, Op. Dr. Melis Palamar Onay gerçekleştirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı