REKLAMI GEÇ

Anne ve bebeği 47 gün sonra birbirlerine kavuştu

Anne ve bebeği 47 gün sonra birbirlerine kavuştu

Ağır zatürre ve buna bağlı ağır solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakına alınan ve doğum yapmak zorunda kalarak prematüre bir çocuk dünyaya getiren anne ve çocuğu 47 gün sonra birbirlerine kavuştu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2019 Salı, 11:24

31 haftalık hamileyken her iki akciğerde yaygın zatürre ve buna bağlı ağır solunum yetmezliği sonucu yoğun bakıma alınan ve erken doğum yapmak zorunda kalan anne Gülden Öztürk, prematüre doğduğu için solunum sıkıntısı yaşayan ve yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bebeğine 47 gün sonra kavuştu.

Muğla Milas Devlet Hastanesi’nden akciğerinde yaygın zatürre (pnömoni) ve buna bağlı olarak ağır solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakım ihtiyacı oluştuğu için Denizli Devlet Hastanesi’ne sevk edilen 31 haftalık hamile 30 yaşındaki Gülden Öztürk, Dahiliye Yoğun Bakım ünitesinde solunum destek cihazına bağlandı. Anne karnında oksijensiz kalma riski bulunan bebek acil olarak sezaryen ile doğurtuldu.

Anne Gülden Öztürk 14 gün boyunca her iki akciğerinde yaygın zatürre, ağır solunum yetmezliği ve buna bağlı akut solunum sıkıntısı sendromu nedeniyle yoğun bakım ünitesinde kaldı.  Anne Gülden Öztürk’ün rahatsızlığından dolayı prematüre doğan bebek de solunum yetmezliği yüzünden kuvöze alındı. Hem anne hem de çocuk 47 gün sonra birbirlerine kavuştu. Çocuğa Umut ismi verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı