REKLAMI GEÇ

Başhekim eyleme destek verip kutladı

Başhekim eyleme destek verip kutladı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası’nın (SES), ‘Hastaneler işletme olmayacak. Hastalar müşteri, çalışanlar sözleşmeli köle olmayacak’ başlığı altında Servergazi Devlet Hastanesi önünde yaptığı eyleme, SDH Başhekimi Uzman Dr. Gürbüz Akçay da destek verdi.

/ DENİZLİHABER / 3 Aralık 2008 Çarşamba, 01:00

Servergazi Devlet Hastanesi (SDH) personelinin destek verdiği eylemde, Denizli Tabip Odası ve SES Denizli İl Temsilciliği adına konuşan, SDH Anestezi Teknisyeni Şenol Akyol,

hastanelerin birer özel işletmeye dönüştürülmesini eleştirdi. Özel hastanelerin açılmasının teşvik edildiğini ve devlet hastanelerinin özelleştirilmek istendiğini belirten Akyol, “Fabrikası kapanan ya da yatırım yapacak olan hastane açıyor. Bunun en güzel örneği Gaziantep’te yaşanıyor. Tüm dünyada ve ülkemizde ekonomik kriz konuşulurken, fabrikalar kapatılıp işçiler işten atılırken, yüzde 30 katılım payını az bulan hastaneler, ‘Biz de yüzde 30 oranında çalışanın işine son veririz’ diye tehdit ederken, tüm tüketim maddelerine zam üstüne zam yapılırken, AKP iktidarı şimdi de gözünü devlet hastanelerine dikti” dedi.

Vatandaşın can derdinde, hükümetin ise özelleştirme derdinde olduğunu söyleyen Şenol Akyol, “AKP hükümeti sağlığı piyasalaştırmaya ve özelleştirmeye gidiyor. Bir fabrika patronundan başhekim olur mu? Paraya göre mi sağlık hizmeti verilecek” dedi. Akyol, “Vatandaşı müşteri olarak değil, sağlık hizmetine ihtiyacı olan biri olarak görüyoruz. Zaten öyle olmalıdır. Uygun çalışma ortamı ve koşullar sağlanmalıdır. İş güvencesi, sosyal güvencesi olan ve yaşanabilecek bir ücretle çalışmak istiyoruz” diye konuştu. Hastane bahçesindeki eylemi karşıdan izleyen Servergazi Devlet Hastanesi Başhekimi Gürbüz Akçay, yine aynı hastanede çalışan konuşmacı Şenol Akyol’u tebrik etti. Başhekim Akçay, “Destekliyorum ama bizim bu konuda bir şey söylememiz de yanlış olur. Bu olaylar doğrudur” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı