REKLAMI GEÇ

Beslenme uzmanından su uyarısı

Beslenme uzmanından su uyarısı

DDH Beslenme ve Diyet Uzmanı Hasan Yıldız, yaza denk gelen Ramazan ayında, vücudun su ihtiyacının artacağına dikkat çekerek, iftar ve sahur arasında 3 litre su tüketilmesini tavsiye etti.

/ DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2009 Perşembe, 16:03

Denizli Devlet Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Hasan Yıldız, Ramazan ayı boyunca beslenmeye dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Ramazan ayının yaza denk gelmesi dolayısıyla özellikle sıvı ihtiyacının artmasına dikkat çeken Yıldız, sıvı ihtiyacının karşılanması için iftar ve sahur arasında 3 litre su tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Hasan Yıldız, iftar ve sahurda yiyecek tüketiminde dikkatli olmak gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “Oruç ilk önce çorba, salata,1 dilim ekmek gibi hafif yiyecekler ile açılmalı, yarım saat aradan sonra ana yemeğe geçilmelidir. Çünkü uzun süre aç kaldıktan sonra direkt ana yemeklere geçersek reflü, gastrit gibi hastalıkların oluşma riski artar. Ana mönüde ise et, zeytinyağlı sebze, pilav-makarna ve yoğurt grubu bir arada bulunmalıdır ve bu yemekler abartılmadan tüketilmelidir. Ana mönüden 1.5-2 saat sonra, 2-3 porsiyon meyve tüketilmeli, sahura mutlaka kalkılmalıdır. Sahurda ise tok tutucu özellikleri olan süt, yumurta, peynir, ekmek gibi yiyeceklere ağırlık verilmelidir” dedi. Yıldız, Ramazan’da en çok karşılaşılan sağlık problemlerinin hipoglisemi atakları, tansiyon problemleri, reflü, gastrit ve gaz olduğunu belirtirken şeker, kalp ve mide hastalarının oruç tutmasının riskli olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı