REKLAMI GEÇ

ÇAĞIRGAN “20 HEKİM KAMUDAKİ GÖREVLERİNDEN İSTİFA ETTİ”

ÇAĞIRGAN “20 HEKİM KAMUDAKİ GÖREVLERİNDEN İSTİFA ETTİ”

Denizli Tabip Odası Başkanı Çağırgan, İl Sağlık Müdürlüğü’nün, “Tam Gün Yasası” hakkında, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay tarafından alınan kararları uygulamadığını, bu yüzden son 1 ay içerisinde pratisyen ve uzman olmak üzere 20 hekimin kamudaki görevlerinde istifa etmek zorunda kaldığını ileri sürdü

/ DENİZLİHABER / 15 Nisan 2011 Cuma, 10:27

Denizli Tabip Odası Başkanı Ersin Çağırgan, Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nün, “Tam Gün Yasası” hakkında, Anayasa Mahkemesi ve Danıştay tarafından alınan kararları uygulamadığını, bu yüzden son bir ay içerisinde pratisyen ve uzman olmak üzere 20 hekimin kamudaki görevlerinde istifa etmek durumunda kaldığını ileri sürdü.

Çağırgan, oda binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, “Tam Gün Yasası” hakkında, mahkemelerin hekimler lehindeki kararlarına rağmen İl Sağlık Müdürlüğünün, mesai saatleri dışında özel muayenehanesinde çalışmak isteyen hekimlerin istifasını istediğini iddia etti.

Ersin Çağıran, şunları söyledi: “Denizli İl Sağlık Müdürlüğü, son bir ay içerisinde pratisyen ve uzman olmak üzere 20’ye yakın hekim arkadaşımızın kamudan ayrılarak istifa etmelerine neden oldu. Denizli Tabip Odası olarak defalarca bunun hukuksuz olduğunu ve diğer illerde böyle bir uygulamanın olmadığını bildirmemize rağmen İl Sağlık Müdürlüğü bu uygulamasında ısrarcı olmaktadır. Bu konuyu hukuka taşıdık. Denizli İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu konuda bir düzenleme yapmasını bekliyoruz. ”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı