REKLAMI GEÇ

CANURAL, AĞIR CEZA’DA MI YARGILANACAK?

CANURAL, AĞIR CEZA’DA MI YARGILANACAK?

DDH eski Başhekimi Canural için görevi kötüye kullanmak iddiasıyla açılan davanın ilk duruşmasında 3. Sulh Ceza Mahkemesi hakimi, davanın, ihale usulsüzlüğü kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmesine karar verdi. Avukatına göre bu karar hukuki değil

/ DENİZLİHABER / 20 Nisan 2011 Çarşamba, 17:37

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimliği’nden AKP’den Denizli Milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Ramazan Canural hakkında şok karar. Yapılan bir suç duyurusunun ardından görevi kötüye kullanmak iddiasıyla bakanlık müfettişlerinin yargılanmasına izin verdiği Canural’ın ilk duruşması 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nde dün görüldü. Mahkeme heyeti, suçun ihale usulsüzlüğü olduğu savıyla davayı Ağır ceza Mahkemesi’ne aktarma kararı aldı.

‘GÖREVİ KÖTÜYE KULLANDI’
İDDİASI SONRASI
HAKİM KARŞISINA ÇIKTI
Canural’a yargı yolunu açan soruşturmaya konu şikayet, Denizli Devlet Hastane’ne alınan elektrik ve inşaat malzemelerinin temininde doğrudan teminin mevzuatı aykırı yapıldığı, alımı yapılan malzemelerin sipariş fişinin daha sonra düzenlendiği ve ödemenin de buna göre yapıldığı, fiyat araştırmasının yapılmadığı ve önceden yapılan satın alımlar için gerçeğe aykırı belge düzenlendiği gibi iddiaları içeriyordu.

ÖNCE SAĞLIK BAKANLIĞI İNCELEDİ
Şikayeti değerlendiren Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu hazırladığı raporda 4483 sayılı yasanın 6. maddesi gereğince soruşturma izni verilmesine yer verdi. Bunun üzerine Canural hakkında 3. Sulh Ceza mahkemesinde görülen davaya katılan Canural hakkındaki iddiaları yalanlarken, mahkeme ise İhaleye Fesat Karıştırma suçunu oluşturma ihtimali bulunduğu tespit ederek davanın Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi.

CANURAL’DAN DÜŞÜNDÜREN AÇIKLAMA!
Yaşanan gelişmeyle ilgili olarak görüşlerini aldığımız Canural ise verdiği cevapla akıllarda soru işaretleri bıraktı. Canural, “ Şu anda yaşanan olaylardan dolayı çok sinirliyim. Yanlış bir şey söylemekten korkuyorum. Ama size şunu söylemek istiyorum bilgisizlik ve ilgisizlik var” dedi.

AVUKAT “KARAR KESİNLİKLE YANLIŞ”
Canural’ın Avukatı Özcan Aksoy’a göre hakimin değerlendirmesi hukuki değil. İtiraz edeceklerini belirten Aksoy, Denizlihaber’e “Karar yanlış. İddianame düzenlenirken suç vasfı belli. İhale ile ilgili bir suç yok. Açılan dava belli. Niteliği de belli. İlk duruşmada hakimin ihale ile ilgili bir suç var ve ağır cezaya devredilmeli şeklinde görüşü oldu. Hakim bu kararı şikayetçinin beyanı üzerine almıştır. Asli cezaya itiraz edeceğiz. Karar esastan bir karar değil, usulden bir karar. Ne dosyada ne de savcı iddianamesinde ihale ile ilgili bir durum var. Hukuki bilgi eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. İlk duruşmada dava başlamadan böyle bir karar verilmesi yanlış. İtirazın ardından tekrar davanın Sulh Ceza Mahkemesi’ne verileceği kanaatindeyim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı