REKLAMI GEÇ

DDH’de Afet Planı eğitimi

Denizli Devlet Hastanesi (DDH), İl Sağlık Müdürlüğü koordinatörlüğünde gerçekleştirilen Aydın ve Muğla Hastane Afet Planı (HAP) Eğitimi Programına ev sahipliği yapıyor. 4 gün sürecek olan eğitim programının ardından Denizli’deki tüm hastanelerde aynı eğitimden geçecek.

/ DENİZLİHABER / 10 Ağustos 2009 Pazartesi, 19:12

DDH Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime, Aydın ve Muğla’da bulunan çeşitli hastanelerin başhekimleri, müdürleri, başhemşireleri, sivil savunma uzmanları / amirleri, hastane afet planı hastaneler arası koordinasyon sorumluları, hastane acil sorumlu hekimleri katıldı. Program başlangıcında eğitimcilere hoş geldin konuşması yapan DDH Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural, başarı dileklerinde bulundu.
İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, Sağlık Bakanlığı’nın Hastane Afet Planı eğitim müfredatı kapsamında hastanelerin tüm güç ve kaynaklarını afetten önce planlaması ve afetin meydana gelmesi halinde bu güçlerin afet bölgesine en hızlı bir şekilde ulaşması ile en etkin ilk ve acil yardımın sağlanması için acil yardım teşkilatlarının kuruluş ve görevlerinin eğitim programı kapsamında anlatılacağını söyledi.
Eğitim programında öncelikle Afet Türleri, Türkiye’deki Afet Potansiyelleri, HAP’ın gerekliliği, içeriği, diğer ülkelerden HAP örnekleri ve diğer kurumların afet hazırlıkları konularına değinildi. Hastane Afet Planı hazırlanması ve tatbikat örnekleri gösterildi. 4 gün sürecek olan eğitimlerde, HAP İçinde Halk Sağlığı Hizmetleri Ve Toplum Risk Yönetimi, Afet Sağlık Yönetim Yapılanması, İl Afet Yönetimi, HAP Komuta Merkezi ve Planlanması ve Tesis Güvenliği, HAP Acil Servis Yönetimi, Kitlesel Yaralanmalar ve Triaj, HAP Planlama, Finans Yönetimi, Personel Yönetimi, HAP Destek Birimleri, HAP Alt Yapı ve Lojistik Hizmetleri, Hastane Risk Analizi ve Yönetimi, HAP Eğitimi ve Tatbikatları anlatılacak. 4 günlük Aydın ve Muğla’daki çeşitli hastanelerinin yöneticilerinin ve uzmanlarının bilgilendirilmesinin ardından Denizli merkez ve ilçelerde bulunan hastane yönetici ve uzmanları da aynı konuda bilgilendirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı