REKLAMI GEÇ

DDH’den lineer müjdesi

DDH’den lineer müjdesi

Denizli Devlet Hastanesi bünyesinde yakında açılacak Radyoterapi Merkezi ile kanser hastalarının tedavisi çevre illere gitmeden yapılabilecek. Denizli’de sadece Pamukkale Üniversitesi bünyesinde bulunan Radyoterapi Merkezi çok yakında Denizli Devlet Hastanesi’nde de hizmet vermeye başlayacak.

/ DENİZLİHABER / 1 Şubat 2012 Çarşamba, 18:40

Denizli’de sadece Pamukkale Üniversitesi bünyesinde bulunan Radyoterapi Merkezi çok yakında Denizli Devlet Hastanesi’nde de hizmet vermeye başlayacak. Açılacak olan Radyoterapi Merkezi’nde kanserli hastaların yüzde 80’nin tedavisini sağlayan, tümör bölgesinin çevresindeki organların etkilenmesini engelleyen Türkiye’nin en donanımlı ve özellikli radyoterapi cihazlarından biri olan Lineer Accelerator, daha hızlı ve etkili tedavi imkanı ile Denizlili hastalara umut olacak.

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Ramazan Canural, Denizli’de kanser hastalarının tedavisinin sürdürüldüğü Radyoterapi Merkezlerine büyük bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Canural; “Denizli’de her zaman sağlığın bel kemiğini oluşturan hastanemiz kanser hastalarını da hiçbir zaman unutmuyor, göz ardı etmiyor. Bu anlamda 7 aydır inşaatı süren Radyoterapi Merkezi’nin inşaatı tamamlandı. Ve montajı da yapıldıktan sonra önümüzdeki aylarda hizmete açılacak. Kanser hastalarının radyoterapisinde kullanılan en donanımlı ve özellikli radyoterapi cihazlarından biri olan lineer accelerator cihazı en geç 2 – 2,5 ay sonra hizmet vermeye başlayacak. Lineer Accelerator cihazı Üç komponentli lineer hızlandırıcı özelliğe sahip. BT’si çekilen hastanın daha önce çekilen BT’si karşılaştırıldıktan sonra hasta cihaza yerleştiriliyor. Bu sayede hastanın sağlam organları korunup sadece tümöre odaklanılıyor. Lineer Hızlandırıcının, görüntü klavuzu radyo terapi yapma özelliği var. Radyo terapi de uzun süren bir tedavi. Bazı organlar yerleşimli tümörler akciğer gibi organlarda boyutları küçülüp büyüyebiliyor. Bu cihazla tümör etrafı korunarak doz verme imkânı olacak. Böylece son teknolojiyle donatılan Radyoterapi Merkezimiz ile kanser hastalarımızın artık İzmir, Ankara ve İstanbul’ daki Radyoterapi merkezlerine gitmelerine son vermenin mutluluğunu yaşayacağız” dedi.

Şu an yalnızca PAÜ’de bulunan lineer cihazı aşırı yüklenmeden dolayı iflas noktasına gelmiş, Denizlihaber özel haberiyle konuyu gündeme getirmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı