REKLAMI GEÇ

Sağlıkçılardan sigarayla mücadele

Sağlıkçılardan sigarayla mücadele

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Birliğe bağlı Denizli Devlet, Servergazi Devlet ile Acıpayam Devlet Hastanelerinde ‘Sigarayı Bırakma Stantları’ kurularak broşürler dağıtıldı, vatandaşlar sigaranın zararları konusunda bilgilendirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Şubat 2017 Cuma, 09:58

Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından Birliğe bağlı Denizli Devlet, Servergazi Devlet ile Acıpayam Devlet Hastanelerinde ‘Dünya Sigarayı Bırakma Günü’ nedeniyle stantlar kuruldu. Stantlarda görevli sağlık personelleri sigara içen hastane çalışanlarına ve vatandaşlara sigara bırakma çağrısında bulunarak, sigaranın zararları konusunda bilgi verdi. Sigara bağımlılığıyla mücadele kapsamında yapılan bu çalışmaya vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

“SİGARA, SAĞLIĞIMIZI TEHDİT EDEN EN BÜYÜK DÜŞMAN”
Her yıl ülkemizde 100 bin, dünya genelinde ise 6 milyon kişinin sigaradan dolayı hayatını kaybettiğini ifade eden Genel Sekreter ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Berna Öztürk, farkındalık oluşturmak adına gün boyu birliğe bağlı hastanelerde stantlar kurduklarını dile getirdi.

Öztürk, “Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre de tütün, kanserden ölümlerin yüzde 22’sinden sorumlu. Sigara kullanımının insan sağlığına yönelik tehditlerinin ve diğer zararlarının giderek artması nedeniyle dünya genelinde pek çok çalışma yürütülmektedir. Ülkemizde de tütünle mücadele 1996 yılından beri artan bir kararlılıkla devam etmektedir. 2007 yılından beri kapalı alanlarda sigara içmek yasaklanmıştır. Dumansız Hava Sahası uygulaması ile tütün ürünleri kullanımı çeşitli düzenlemelerle sınırlandırılmış, denetim faaliyetleri uygulamaya geçirilmiş, sigarayı bırakmak isteyenler için çeşitli destek mekanizmaları kurulmuş ve ülkemiz bu konuda dünyaya örnek olarak gösterilen bir ülke olmuştur. Sigarayı bırakmayı düşünenler için Birliğimize bağlı sağlık tesislerimizde bulunan sigara bırakma poliklinikleri hizmet sunmaktadır. 2016 yılında 2597 kişi Birliğimize bağlı Denizli Devlet, Servergazi Devlet ile Acıpayam Devlet Hastanelerinde bulunan ‘Sigara Bırakma Poliklinikleri’ne müracaat ederek hizmet almıştır. Yine sigarayı bırakmak isteyenler 171’den randevu alarak bu polikliniklerimizden faydalanabilmektedirler. Bugün kendiniz için, sevdikleriniz için bir iyilik yapın, sigarayı bırakmaya karar verin ve bu polikliniklerimize başvurun. Bizleri maddi manevi fakirleştiren, sağlıksız bir hayata mahkum eden, sadece kendimizin değil canımızdan çok sevdiğimiz çocuklarımızın da hastalanmalarına neden olan sigaraya hep birlikte hayır diyelim” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı