REKLAMI GEÇ

74 yaşındaki hasta Tekden’de sohbet ederken ameliyat oldu

74 yaşındaki hasta Tekden’de sohbet ederken ameliyat oldu

Özel Denizli Tekden Hastanesi, başarılı bir operasyona daha imza attı. Balıkesir’den tedavi amacıyla Denizli’ye gelen 74 yaşındaki Mikail Caca, kalp rahatsızlığı ve yaşı nedeniyle yüksek risk grubunda olunca, uyutulmadan operasyona alındı. Safra kesesinden ameliyat olan Mikail Caca ile doktorlar operasyon boyunca sohbet etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Şubat 2017 Salı, 15:50

Özel Denizli Tekden Hastanesi başarılı bir operasyona daha imza attı. Balıkesir Edremit’te yaşayan,6 çocuk, 16 torun sahibi 74 yaşındaki Mikail CACA, uzun zamandır belli aralıklarla karın ağrısı şikâyeti yaşıyordu. Balıkesir’de ve İzmir’de birçok sağlık kurumuna başvuran Mikail Caca’nın safra kesesinde taş olduğu ve ameliyat olması gerektiği söylendi.

Aile, kalp rahatsızlığı ve nefes darlığı şikâyeti olan Caca’nın ameliyatının riskli olması nedeniyle arayışa girdi ve Denizli’ye geldi. Tekden Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin ile görüşen Caca, operasyona karar verdi.

Op. Dr. Mehmet Tekin, Anestezi Uzmanı Cihan Karakaş ve cerrahi ekip tarafından gerçekleştirilen laparoskopik (kapalı) safra kesesi ameliyatı ile 74 yaşındaki kalp hastası Mikail Caca, uyutulmadan ve ağrı çekmeden tekrar sağlığına kavuşturuldu.

Mikail Caca’nın oğlu Murat Caca, uzun zamandır kâbus dolu günler geçirdiklerini belirterek, “Babam kalp rahatsızlığı geçirdikten sonra en ufak bir ağrı çektiğinde bile tedirgin olmaya başladık. Son aylarda babamın karın ağrısı şikâyeti ve halsizliği vardı. Birçok hastaneye başvurduk ama ‘Babanızın kalbinde stent takılı, anestezi uygulanırsa uyandıramayız’ dediler. Bunu duyunca ameliyat olmasını istemedik. Ama diğer taraftan babam çok sancı çekiyordu. Tekden’de ameliyat oldu ve sağlığına kavuştu” dedi.

“HASTAYLA AMELİYAT ESNASINDA KONUŞUYORUZ”
Ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin, Mikail Caca’nın birçok hastalığının olduğunu belirterek, “En önemlisi, KOAH hastası olması ve kalbinde stent bulunması. Yani yüksek derecede riskli bir hasta olduğu için Mikail Amca’ya genel anestezi uygulanamazdı. Anestezi Uzmanı Dr. Cihan Karakaş spinal ve epidural kombine yöntemiyle hastamızın belden aşağısını uyuşturdu ve bizler de hastayı uyutmadan, safra kesesi operasyonunu başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Kombine anestezi yönteminde hastayla ameliyat esnasında konuşabiliyoruz ve hasta kendi ameliyatını seyredebiliyor. Hasta, genel anestezi almadığı için çok hızlı bir şekilde sağlığına kavuşuyor. Böylelikle genel anesteziye bağlı komplikasyonları da büyük ölçüde ortadan kaldırmış oluyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı