REKLAMI GEÇ

DENİZLİ’DE DİSLEKSİ DERNEĞİ KURULDU

DENİZLİ’DE DİSLEKSİ DERNEĞİ KURULDU

Okuma bozukluğu olarak, öğrenme bozuklukları içinde tanımlanan disleksi rahatsızlığı ile ilgili olarak, Denizli’de Disleksi Derneği kuruldu.

/ DENİZLİHABER / 23 Nisan 2011 Cumartesi, 18:38

Denizli’de kurulan Disleksi Derneği’nin üyeleri, Vali Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret etti. Ziyarete dernek üyeleri; Talip Çabuk, Süel Yücel, Bahar Özcan ve Zeynep Demircioğlu katıldı. Disleksi Derneği Üyesi Talip Çabuk, dernek hakkında bilgiler vererek, amaçlarının ülkemizde disleksinin eğitim camiası ve ebeveynler tarafından tanınması, okul yaşantısının dislektik çocuklar için travmatik olmaması, anne babaların dislektik çocuklarına destek olma yöntemlerini öğrenmelerini ve disleksi eğitimi konusunda uzmanlar yetiştirmek olduğunu söyledi. Vali Yavuz Erkmen, katılımcılara ziyaretlerden dolayı teşekkür ederek, dernek çalışmalarında başarılar diledi.

DİSLEKSİ NEDİR?
Amerikan Psikiyatri Birliği’nin mental rahatsızlıklar tanılama sistemine göre disleksi: Okuma bozukluğu olarak öğrenme bozuklukları içinde tanımlanır. Diğer öğrenme bozuklukları; matematik bozukluğu ve yazılı anlatım bozukluğudur. Disleksi; en sık görülen tip olduğu için öğrenme bozukluğunun tanımlanmasında dünyada genel olarak kullanılan bir terim haline gelmiştir. Ülkemizde öğrenme bozukluğu yerine ‘disleksi’ teriminin kullanılmasının ayrı bir önemi vardır. Çünkü hem eğitimciler hem de anne babalar tarafından ‘öğrenme bozukluğu’ ifadesi sıklıkla ‘zeka geriliği’ olarak anlaşılmaktadır. Bu nedenle pek çok karışıklık ve yanlış anlaşılmalar yaşanmaktadır.

Yorumlar

selloo   -  Bağlantı 23 Şubat 2014, 23:23

Merhaba;kurumunuz hayırlı olsun inşallah çok insan faydalanır… Ben İstanbul’da 4.sınıf öğretmeniyim. Sınıfımda disleksi olduğuna emin olduğum bir öğrencim var.çocuk matematikde zehir gibi ama heceleyerek zorla okuyor.2.sınıf 2. dönemden beri ne bir tanı koydular ne bir çözüm ürettiler.son dönemim lütfen yapmam gerekenleri aşama aşama anlatırmısınız.iyi çalışamalar..

nagehan   -  Bağlantı 1 Mart 2013, 00:52

Merhaba oglum yedi yasinda ve disleksi taniminin hepsine uyuyor.haftada bir gun ozel egitime gitmesi yeterli olmuyor.ben kendim ne yi nasil ne sekilde ogretecegimi bilemiyorum. ogrenme guclugu olan cocuklarin ilk okul gibi her gun duzenli gidebilecegi okul yokmu. Devlet okulu olarak. Cunku bu cocuklar yasitlari kadar hizli ogrenemedikleri icin daha az sayida cocukla hergun ders gorseler daha iyi olmazmi.

ebru yaşar   -  Bağlantı 31 Ekim 2012, 00:34

merhaba benim oğlumda disleksi teşhisi kondu ilaç kullandı ama faydası olmadıbana özel eğitime yönlendirdiler götürdüm ama bu merkezi anladımki profesyonellikle uzaktan yakından ilgisi yok devletten para almanın derdine düşmüşler ve bu merkezlerin denetlendiğini bile sanmıyorum bana istanbulda destek alacağım iyi bir yer varmı bilgi veriniz dersleri okadar düşükki onun eğitim geleceğiğle ilgili umutlarım azalıyo endişe içerisindeyim tek evladım teşekkürler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı