REKLAMI GEÇ

Denizli’de doktorlar iş bıraktı

Denizli’de doktorlar iş bıraktı

Denizli’de kamu hastanelerinde çalışan doktorlar iş bıraktı. Doktorların haklarının iyileştirmeleri talebiyle başlattığı eylem yarın da devam edecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2022 Perşembe, 14:26

Denizli’de kamu hastanelerinde çalışan doktorlar bugün iş bıraktı. Merkez ve ilçelerde acil servisler, kanser tedavisi yapılan servisler ve yoğun bakım servisleri dışında doktorlar eylem yapıyor.

Hakların iyileştirilmesi için hekim sendikaları tarağından başlatılan eylem yarın da devam edecek.

Konu ile ilgili basın açıklaması yapan Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, isteklerinin sadece maddiyat olmadığını belirterek, “İnsanlarımızla aramıza ön yargılardan beslenen, yalanlardan, göz boyamalardan oluşan kara bir duvar çekmişler. Sesimizi duyuramıyoruz. Bizleri sanki kendilerinden uzak başka bir dünyada yaşayan farklı insanlar olarak gösteriyorlar. İsteklerimizi maddiyata indirgeyip bizleri aşağılıyorlar. Hakbuki, biz bu toplumun en çalışkan, en görevine düşkün, en fedakar meslek mensublarıyız” dedi.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ
Doktorların tüm Türkiye’de gece gündüz çalıştığına dikkat çeken Ardıç, “Ülkemizin en ücra köyünden, en büyük üniversitesine kadar her yerde görev yapıyoruz. Biz varsak sağlık ocağı, aile hekimliği merkezi devlet hastanesi, üniversite var. Biz yoksak yok. Ne gecemiz belli ne gündüzümüz. Çalışıyoruz, çalışıyoruz, çalışıyoruz. Çoğumuz çalışmaktan başka bir şey bilmiyor. Bana soranlara biz huzur istiyoruz diyorum. Hastalarımızla ilgilenirken aklımızın şiddet korkusu, geçim sıkıntısı, gelecek kaygısı, keyfi görevlendirmelerle meşgul olmasını istemiyoruz. Hastalarımıza ayıracak yeterli zamana ve gerektiği gibi tedavi edecek yeterli kaynağa sahip olmak istiyoruz. Genç meslektaşlarımızın güzel ülkemizin geleceğine umutla bakmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Yorumlar

hkm   -  Bağlantı 27 Mayıs 2022, 16:49

6 yıl tıp + 4-6 yıl uzmanlık + 3-4 yıl yan dal okuyan bir hekimin 7 bin kusur maaşı varsa,hasta tarafından şiddet görme riskiyle karşı karşıya iseler sendikal haklarını kullanıp iş bırakmaya da hakları vardır

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı