REKLAMI GEÇ

Tiyatro kurup turneye çıktılar

Tiyatro kurup turneye çıktılar

Ankara’da tüm illerin sağlık müdürlerinin katıldığı eğitim toplantısında sahne alan Denizli Sağlık Müdürlüğü Tiyatro Ekibi obezite konulu kendilerinin yazıp oynadığı “HayBEDENim, KayBEDENim!” isimli oyunu sergiledi. Oyun ve ekip performansı o kadar çok beğenildi ki ekibe turne teklifi yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 5 Ekim 2012 Cuma, 09:00

Sağlığın sanat ile buluşmasında ve anlatılmasında tiyatronun farklı ve önemli bir yerinin olduğundan yola çıkılarak oluşturulan Denizli Sağlık Müdürlüğü Tiyatro Ekibi bugüne kadar sahnelediği üç oyun ile adından söz ettirirken, ekip son olarak, Ankara’da İl Sağlık Müdürlerinin ve Halk Sağlığı Müdürlerinin katıldığı Eğitim ve Koordinasyon Toplantısı’nda Obezite konulu “HayBEDENim, KayBEDENim!” isimli oyunu sahneledi.

Oyun sağlıksız beslenme sonucunda sıkıntıya düşen bir babanın aile bireyleri ve arkadaşları ile beraber hiç beklenilmeyen bir şekilde yaşam şeklini değiştirmesini konu alıyor. Obeziteyi düşündüren ve güldüren bir dille anlatan ve kadrosu tamamen sağlık personelinden oluşan oyunu hemşire Selda Kıyak Atlamaz yazdı ve yönetti. Doktor Murat Hacıoğlu, laboratuvar teknisyeni Yasin Bal, hemşire Ayşe Merve Bahar, ebe Burcu Ongun, paramedik Mustafa Ekli’den oluşan oyunculara oyunun dekoru konusunda doktor Mehmet Kocaman ve röntgen teknisyeni Demet Seher İncecik yardımcı oldu.

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan ve il müdürleri tarafından beğeni ile izlenen oyun birçok ilden de turne daveti aldı. Ekip Denizli’de ve çevre illerde oyunun sahnelenmesi için çalışacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı