REKLAMI GEÇ

Denizli’nin koronavirüs koordinasyonu bu merkezden yapılıyor

Denizli’nin koronavirüs koordinasyonu bu merkezden yapılıyor

Denizli Sağlık Müdürlüğü, özellikle izolasyondaki hastaların takibinin yapılıp sahadaki ekiplerin tek elden yönlendirilmesi amacıyla ‘Kovit-19 Çağrı Merkezi’ kurdu. Merkezde 2’si doktor 21 sağlık çalışanı bulunuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Eylül 2020 Çarşamba, 14:33

Her geçen gün yeni koronavirüs vakası ve karantina haberlerinin geldiği Denizli’de Sağlık Müdürlüğü, koordinasyonu ve takibi sağlayabilmek amacıyla çağrı merkezi kurdu.

24 Ağustos’ta kurulan, 2 hekim ve 19 yardımcı sağlık personeliyle birlikte çalışmaya başlayan merkez, koronavirüs tanısı alarak evde tedaviye alınan hastalara telefon ile ulaşarak semptom (belirti) ve izolasyon sorgulamalarını yapıyor. Merkez çalışanları ayrıca tedavi ve izolasyon süreçlerini de takip ettikleri hastaları bilgilendirdikten sonra durumu bilgisayara işliyor.


Merkezi ziyaret eden Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk doktorlar Celile Hatipoğlu ve Erhan Kaya’dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Öztürk, merkezin kuruluş amacını ve çalışmalarını şöyle aktardı:
“Çağrı merkezinin kurulmasının amacı da ülkemizin başarıyla yürüttüğü mücadelede izolasyondaki vatandaşlara danışmanlık etmek, sorularına cevap vermek, sahada görevli ekiplerimizin koordinasyonunu tek bir çatı altında toplamaktır.

Ülkemizin yürüttüğü bu mücadelede izolasyon tedbirlerini ne kadar çok insana anlatabilirsek, koronavirüs ile mücadelede o kadar hızlı yol alırız.”

Yorumlar

Mehmet   -  Bağlantı 16 Eylül 2020, 14:52

önce teşhis koydukları hastaları sağa sola gezmeden ilacını temin edip evine kadar götür adam hastaneden çıkıyor eczaneye geliyor ordan ayakkabıcıya elbiseciye markete gidiyor adam eve varmadan yüzlerce kişiye temas ediyor adamın anlında kovit yazmıy

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı