REKLAMI GEÇ

Dikkat dağınıklığında aile önemli

Dikkat dağınıklığında aile önemli

Eğitim Danışmanı Psikolog Öztürk, çocuklardaki dikkat dağınıklığını önüne geçilmesi için medya ve aileye büyük görevler düştüğüne dikkat çekerek, “Çocuklar, hayatı boyunca kullanacakları bilgilerin önemli bir bölümünü çocuklukta öğrenir. Çocukları etkileyen en önemli faktörlerin başında ise medya araçları gelir. Medyadan doğru biçimde yararlanıp dikkat dağınıklığının önüne geçebileceğimiz gibi dikkati de artırabiliriz. Bu da ancak ailelerin çocuklarına vereceği eğitimle gerçekleşir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 3 Şubat 2012 Cuma, 16:01

Kent Konseyi Kadın Meclisi Aile Düzeni Koruma ve Kültürümüzü Yaşatma Grubu, Çocuklarda Dikkat Dağılımında Medya ve Aile konulu eğitim toplantısı düzenledi.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’ndaki toplantıya Eğitim Danışmanı Psikolog Hüseyin Öztürk, vatandaşlara ve öğrencilere Çocuklarda Dikkat Dağılımında Medya ve Aile konusunda geniş bilgi sundu.

Toplantıya, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Doğan, Aile Düzeni Koruma ve Kültürümüzü Yaşatma Grubu Başkanı Tülay Tekin de katıldı.

Eğitim Danışmanı Psikolog Öztürk, dikkat ve konsantrasyonun tanımını yaparak, büyük şirketlerin personel alımında sıklıkla kullandıkları dikkatli olmayı gerektiren sorular sorulduğunu ifade etti.

Yetişkin ya da çocuk herkesin dikkat eksikliğini yaşayabileceğini belirten Danışman Öztürk, ‘İnsan beyninin özelliklerinden, öğrenme biçimleri çok önemlidir. Dikkat süresi, (şuanda kalma, anı yaşama) süresiyle birebir bağlantılıdır. Geçmiş ve gelecek ile ilgili fikirlerimizin, inanışlarımız, anı yaşamamızı büyük ölçüde etkiler. Dikkat dağınıklığının sebepleri arasında anı yaşayamamak önemli yer tutar. Bu nedenle geçmiş ve gelecek arasında yaşadığımızdan şuanda kalamıyor dikkatli olamıyoruz. Şuanı yaşamak başarıya giden yolda bir başlangıçtır’ dedi.

Eğitim Danışmanı Psikolog Öztürk, çocuklardaki dikkat dağınıklığını önüne geçilmesi için medya ve aileye büyük görevler düştüğüne dikkat çekerek, ‘Çocuklar, hayatı boyunca kullanacakları bilgilerin önemli bir bölümünü çocuklukta öğrenir. Çocukları etkileyen en önemli faktörlerin başında ise medya araçları gelir. Medyadan doğru biçimde yararlanıp dikkat dağınıklığının önüne geçebileceğimiz gibi dikkati de artırabiliriz. Bu da ancak ailelerin çocuklarına vereceği eğitimle gerçekleşir’ dedi.

Eğitim Danışmanı Psikolog Öztürk, öğrencilerin öğrenme stillerini, beklentilerin fazlaca yüksek olmasının öğrencilerde yarattığı olumsuzluklar, çocukları öğrenme biçimi dışında bir şeyleri öğretmeye zorlamak gibi konulara da değindi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı