REKLAMI GEÇ

Diş hekimleri açmazda

Diş hekimleri açmazda

Denizli Diş Hekimleri Odası Başkanı İrfan Karababa, vatandaşların diş hekimlerinin muayenehanelerinden hizmet almasına izin verecek uygulamadan vazgeçilmesine tepki gösterdi. Karababa, bu durumun diş hekimlerini açmaza sürüklediğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 15 Eylül 2009 Salı, 17:21

Denizli Diş Hekimleri Odası Başkanı İrfan Karababa ve Oda Genel Sekreteri Asuman Bardan, oya üyeleri ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptıkları basın toplantısında, hükümetin, vatandaşların diş hekimlerinin muayenehanelerinden hizmet almasına izin verecek uygulamadan vazgeçilmesine tepki gösterdi. Diş hekimlerinin özel muayenehanelerinden, kamunun hizmet almasını sağlamak için bir süredir çalışma yaptıklarını, bu konuyu Cumhurbaşkanı, ilgili bakanlıklar, Başbakan ve SGK ile görüştüklerini ve bu uygulamanın kabul edildiğini ancak son anda uygulamadan vazgeçildiğini belirten Denizli Diş Hekimleri Odası Başkanı İrfan Kararaba, bu durumun diş hekimlerini açmaza sürüklediğini söyledi. Karababa, “Bu uygulamanın hayata geçirilmesi ise halkımız hekim seçme özgürlüğüne sahip olacak ve istediği diş hekimine, sevk zinciri olmadan, sağlık karnesi ile gidebilecekti” dedi.

Uygulamanın hayata geçirilmesi için yapılan çalışmaların neredeyse tamamlanma aşamasına geldiğini ve Eylül’de özel muayenehanelerden hizmet alımının başlayacağının duyurulduğunu ancak bunun iptal edildiğini belirten Karababa, “Hastalarımız, bu açıklamalar nedeniyle tedavilerini ertelemeye başlamış ve bu yüzden zaten kriz nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşayan meslektaşlarımız, ikinci bir açmaza sürüklenmeye başlamıştır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın ve bürokratlarının değişmesine kadar düzenli bir şekilde devam eden çalışmalar, ne yazık ki bu değişimden sonra aniden kesintiye uğramış ve sonunda Sayın Bakan’ın açıklaması ile bir yıllık emeğin, zamanın ve harcanan paraların boşa gittiği anlaşılmıştır” dedi.

Karababa, “Halkımız, ağız-diş sağlığı hizmetlerine ulaşabilmek için sadece kamu kurumlarına başvurabilmektedir. Kamu yatırımlarının son derece yetersiz olması nedeniyle, hizmet alabilmek için aylarca hatta yıllarca sıra beklemek zorunda kalmaktadır. Türk Diş Hekimleri Birliği olarak sunduğumuz teklif, bir yandan halkın ağız-diş sağlığı hizmetlerine ulaşmasını kolaylaştırırken, bir yandan düşük kapasite ile çalışan diş hekimi muayenehanelerinin verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamak için hazırlanmıştı. Ancak teklifimiz, kabul görmedi. Ağız-diş sağlığı hizmetlerinin sağlık branşları dışında tutularak görmezden gelinmesini asla hoş görmeyeceğiz” diye konuştu.

Karababa, sadece muayenehanelerden hizmet alımı değil, diş hekimliği ile ilgili uzmanlık vb. gibi diğer konularda da sürekli, diş hekimlerine ve onların örgütü olan Türk Diş Hekimleri Birliği’ne rağmen kararlar alındığını söyledi.

Karababa, vazgeçilen uygulamanın hayata geçirilmesi için çabalarının süreceğini belirterek, bu durumu protesto etmek ve konuya dikkat çekmek amacıyla bir dizi eylem hazırlığı içinde olduklarını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı