REKLAMI GEÇ

Doktor adaylarına mesleki eğitim

PAÜ’de, mezuniyet sonrası doktorlara yönelik düzenlenen, meslek içi eğitimler çerçevesindeki ilk etkinlik ‘Nefes darlığı olan hastaya yaklaşım’ başlığı altında, PAÜ Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Göksel Kıter tarafından gerçekleştirdi.

/ DENİZLİHABER / 3 Aralık 2008 Çarşamba, 01:00

Tıp alanında, eğitimin yaşam boyusürdüğünü belirten PAÜ Göğüs Hastalıkları Öğretim Üyesi Doç. Dr. Göksel Kıter, “Doktor olarak göreve başladıktan sonra da yeniliklerin izlenebilmesi, bilgilerin güncel tutulabilmesi, hastalarımıza verdiğimiz hizmeti daha kaliteli hale getirmektedir. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı çatısında oluşturulan Sürekli Tıp Eğitimi-Sürekli Mesleksel Gelişim Komisyonu bu amaçla kuruldu ve bölgemizde çalışan meslektaşlarımıza yönelik mezuniyet sonrası eğitimde görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmeye başladık” dedi.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ilk toplantıda, birçok nedeni olan ve bu yüzden ayırıcı tanısı önem taşıyan bir konu olan nefes darlığı, eğitime katılan 25 doktor adayıyla birlikte birinci basamak sağlık merkezlerinde yaklaşım açısından değerlendirildi. Son sınıf tıp fakültesi öğrencileri de yakın bir zamanda meslektaşları arasında yerlerini alacakları için bu eğitim etkinliğinden yararlanma şansı yakaladı.

Eğitim duyurularının, bölgede çalışan doktorlara ulaştırılmasında Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi, Denizli Tabip Odası Başkanlığı, Aile Hekimliği Derneği Başkanlığı, Pratisyen Hekimlik Derneği Başkanlığı ve devlet hastaneleri başhekimlikleri ile işbirliği yapıldığını söyleyen Kıter, “Hizmet içi eğitimlerin sürekli ve kolaylıkla ulaşılabilir olması, katılımcıların gereksinimlerine ve önceliklerine odaklı olarak yürütülmesi ilkelerine dayanan sürekli tıp eğitimi etkinliklerimizde daha çok meslektaşlarımızla buluşmayı ve işbirliği sağlamayı diliyoruz. Bu sayede toplum sağlığını iyileştirmek adına Tıp Fakültemiz üzerine düşen sorumluluğu yerine getirme şansı elde edecektir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı