REKLAMI GEÇ

DOKTORU İSYAN ETTİREN DAYAK!

DOKTORU İSYAN ETTİREN DAYAK!

Denizli Tabip Odası Başkanı Çağırgan, hekimlere, sağlıkçılara yönelik şiddete isyan etti. Çağırgan, sağlıkta yaşanan sorunların sorumlusunun kendileri olmadığını belirterek, “Sorumlular sorumluluklarını bilmeli, bizleri hedef göstermekten vazgeçmelidir! Artık yeter! diyoruz… Yeter artık!” dedi.

/ DENİZLİHABER / 24 Şubat 2011 Perşembe, 17:50

Denizli Tabip Odası Başkanı Ersin Çağırgan, sağlıkçılara ve hekimlere yönelik şiddeti eleştirdi. Çağırgan, sağlıkta yaşanan sorunların sorumlularının kendileri olmadığını belirterek, “Bizler; her gün ülkemizin dört bir yanındaki binlerce sağlık kurumunda; acillerde, polikliniklerde, laboratuvarlarda, ameliyathanelerde… Çocuklarımızı, yaşlılarımızı, düşkünlerimizi, hastalarımızı sağlıklarına kavuşturmak için fedakârca çalışıyoruz. Çünkü bizler; insan yaşamına başlangıcından itibaren saygı göstereceğimize… Kendi yaşamımızı insanlığın hizmetine adayacağımıza… Hastalarımızın sağlığının bizim için en önde geleceğine mesleğimize adım attığımız daha ilk günden söz verdik. O günden bu yana bizlerin en büyük mutluluğu hayata döndürdüğümüz, acısını-ızdırabını dindirdiğimiz, sağlıklarına kavuşturduğumuz hastalarımızın yüzündeki tebessümdür” dedi.

“Tüm çabalarımıza rağmen, hekimlere yönelik şiddet artıyor”
Çağırgan, tüm bu çabalarına karşın, sağlık çalışanlarının ve hekimlerin, son yıllarda giderek artan bir şiddete maruz kaldığını belirterek, “Her gün meslektaşlarımız darp ediliyor, yaralanıyor, sakat bırakılıyor, öldürülüyor. Çünkü, sevgisiz, hürmetsiz, değer bilmez yöneticiler tarafından sürekli olarak haksızlığa uğruyor, suçlanıyor, hedef gösteriliyoruz” dedi.

“Sorumlu biz değiliz”
Çağırgan, “Oysa yapılan bütün propagandalara rağmen sağlıkta işlerin düzelmemesinin sorumlusu biz değiliz. Bir doktorun günde yüz, yüz yirmi hasta bakmasının, hastalarımıza yeterli süre ayıramamanın, acil servislerdeki izdihamların sorumlusu biz değiliz. Sağlık kurumlarındaki düzensizliklerin, sağlıktaki kötü yönetimlerin sorumlusu biz değiliz. Hastalarımızın ödediği katılım paylarının, ilave ücretlerin sorumlusu biz değiliz. Sürekli değişen uygulamaların, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ödemediği ilaçların sorumlusu biz değiliz. Vatandaşlarımızın sağlık hizmeti alırken yaşadığı mağduriyetlerin sorumlusu biz değiliz” dedi.

Yaşanan bu duruma isyan eden Denizli Tabip Odası Başkanı Ersin Çağırgan, “Siyasetçilere, yöneticilere, kamuoyuna sesleniyoruz: Artık yeter diyoruz… Yeter artık! Hekimlere, sağlıkçılara yönelik şiddete isyan ediyoruz! Sağlıkta yaşanan sorunların sorumlusu biz değiliz. Sorumlular sorumluluklarını bilmeli, bizleri hedef göstermekten vazgeçmelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı