REKLAMI GEÇ

Dolu mesane kaza riskini artırıyor

Dolu mesane kaza riskini artırıyor

Denizli Devlet Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Ahmet Cihan, idrar yapmayı ertelemenin ve mesane doluluğunun sağlık açısından sorun yaratabileceği gibi, iş ve trafik kazası risklerini de artırdığı uyarısında bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Haziran 2016 Perşembe, 12:13

Üroloji Uz. Dr. Ahmet Cihan, kent merkezli yaşam, iş yoğunluğu, stres ve zaman kısıtlığı gibi etkenlerle idrar yapmayı ertelenmenin, dolu mesane ile geçirilen sürenin iş ve trafik kazalarında artışa yol açtığını ifade etti.

denizli-idrar-erteleme-saglik-sorunu-1

İdrar döngüsünün bozulması ve idrar yapmayı ertelemenin sağlığı olumsuz etkilediğini kaydeden Cihan, “Vücudumuzda sempatik aktivite artışı oluşmakta, çarpıntı, panik hissi, terleme ve dikkat eksikliği yaşanmaktadır. Bu durum doğaldır ki, hem çalışma hayatımızda hem de trafikte iş kazası ve trafik kazası riski açısından tehlikeli bir durum oluşturmaktadır” dedi.

Sağlık açısından bakıldığında, idrar yapmayı ertelemenin ve günlük hayatın çoğunu dolu mesane ile geçirmenin çocukluk çağlarından itibaren problemlere zemin hazırladığını belirten Uz. Dr. Ahmet Cihan, “İlerleyen yaş ile birlikte idrar boşaltılmasının ertelenmesi tekrar eden sistit ( idrar yolları iltihaplanması), tembel mesane sendromu, mesane ağrısı sendromu, sık idrara çıkma ve sıkışma hissi ile idrar yapma, hatta idrar kaçırmayla karakterize aşırı aktif mesane sendromu gibi birçok probleminin oluşumunda etkili olduğu bilinmektedir. Günde en az 4 kez ve 6 saati geçirmeden idrar kesemezi boşaltmak yoğunluğu artan günlük yaşantımızda hem kaza riskini azaltmakta hem de işeme sağlığımızın korunmasında etkili olabilmektedir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı