REKLAMI GEÇ

Domuz gribine karşı meyve dağıttılar

Domuz gribine karşı meyve dağıttılar

Domuz gribine karşı Denizli’de Ticaret Odası ve Sebze ve Meyve Komisyoncuları tarafından ücretsiz sıkılmış meyve suyu ile meyve ve sebze dağıtıldı. Ücretsiz dağıtılan ürünlere vatandaşın ilgisi yoğundu. Tadımlık meyvelere hücum eden vatandaşlar ekonomi krizden dolayı meyve alamadıklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 23 Kasım 2009 Pazartesi, 18:23

Son günlerde gündemi meşgul eden domuz gribi ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar için tedbir alan Denizli Ticaret Odası ve Denizli Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği’ne mensup firmalar ortaklaşa bir kampanya başlattı. DTO Binası önünde kurulan stantlarla ‘Gripten korunmak için meyve suyu için’ kampanyasında C vitamini deposu narenciye ürünleri ve bu ürünlerden elde edilen doğal meyve suları sıkılıp vatandaşlara dağıtıldı.

Taze sıkılmış narenciye suyunu gören vatandaşlar, birer bardak içmek için kuyruk oluşturdu. Vatandaşların ikinci kez sıraya girmesine de izin verildi. Özellikle kasa kasa gelen meyvelerden de almak isteyen vatandaşlar birbirleriyle yarıştı. Kimileri bu ürünleri poşete doldurup evine götürdü. Vatandaşlara 4 ton meyve suyu ile 1.5 ton meyve dağıtıldığı etkinlikte vatandaşlar ekonomik krizden dolayı meyve ve sebze alamadıklarını ve bedava dağıtıldığı için geldiklerini söyledi.

Vatandaşların domuz gribine karşı bol bol meyve tüketmesi gerektiğini belirten Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, “Üretilen ürünlerin GDO’suz ve taze ürünler olduğunu da göstermiş olduk. Domuz gribine C vitamini en iyisi. Bol bol meyve suyu için ve meyve tüketin” diye konuştu.

Denizli Sebze Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Halil Öztürk’te domuz gribine karşın en iyi önlemin C vitamini tüketmek olduğunu belirterek ürünlerin GDO’suz olduğunu vurguladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı