REKLAMI GEÇ

Estetik yaşı 40’ın altında

Estetik yaşı 40’ın altında

Pamukkale Üniversitesi (Paü) Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı’nca son 5 yılda bin kişi üzerinde yapılan araştırma, estetik operasyonu en çok kadınların ve 40 yaşın altındakilerin istediğini ortaya koydu.

/ DENİZLİHABER / 14 Şubat 2012 Salı, 18:21

Paü Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İnci Gökalan Kara, Ana bilim dalından 3 öğretim üyesi ile 5 Üniversite öğrencisinin son 5 yılda bölümlerine başvuran bin kişi üzerinde araştırma yaptığını, estetik cerrahi konusundaki bilgi ve tutumları ile estetik amaçlı operasyon olmayı isteyip istemediklerini tespit etmeye çalıştıklarını söyledi. İnsanların güzellik anlayışının kültürden kültüre farklılık gösterebildiğini ancak ait olunan kültürdeki güzellik anlayışına yakın bir fiziğe sahip olmanın kişinin kendine güveni açısından her zaman önem taşıdığını belirten Kara, insanın dış görünüşünden memnun olmamasının güven kaybına, sosyal alanlardan uzaklaşmaya ve davranış bozukluklarına yol açabileceğini ifade etti.

Sosyodemografik veriler değişken olmak kaydıyla 18-39 ile 40-65 yaş grupları ile kadın ve erkeklerin bu konudaki yaklaşımlarını tespit etmeye çalıştıklarını ifade eden Kara, fiziksel görünüşle ilgili kaygı duymayan, kendisini güzel veya yakışıklı hisseden bireylerin katıldığı araştırma sonucunda, estetik operasyon konusunda öncelikle nüfusun yüzde 65’i için yüz ve vücut güzelliğinin önemli olduğunun ortaya çıktığını, her iki yaş grubunun toplamının sadece yüzde 14’ünün bunun önemsiz olduğunu, yüzde 20,5’inin fark etmediği görüşünü savunduğunun tespit edildiğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı