REKLAMI GEÇ

GETAT Tavas’ta şifa dağıtmaya başladı

GETAT Tavas’ta şifa dağıtmaya başladı

Kamuda ilk olma özelliğini taşıyan Tavas Devlet Hastanesi Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Ünitesi (GETAT), hasta kabulüne başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2019 Cuma, 10:11

Tavas Devlet Hastanesi bünyesinde açılan Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Ünitesi (GETAT) çalışmalara başladı. Akapunktur, Hacamat ve Mezoterafi uygulamaları yapılacağı ünitenin ilk hastası 52 yaşındaki Ercan Köse oldu. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uz. Dr. Tuğba İkiz Kaymaz, hastaya Akupunktur tedavisi yapılacağını söyledi.

Hastanın yaklaşık 6 yıldır boyun ağrısı ve sol elde uyuşma şikayeti olduğunu Uz. Dr. Tuğba İkiz Kaymaz, “Yapılan tahlil ve tetkiklerinde Ercan Köse’nin boynunda düzleşme ve fıtık saptandı. Medikal tedaviye yanıt vermediği görüldü ve hastaya haftada bir gün olmak üzere 10 seansta Akupunktur tedavisi uygulanmasına karar verildi”dedi.

Geleneksel tamamlayıcı tıp ünitesinin fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, bunlara tanı koyma, iyileştirme ve tedavi etmenin yanı sıra sağlığın iyi sürdürülmesinde de kullanılan bilgi, beceri ve uygulamalar bütünü olduğunu söyleyen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uz. Dr. Tuğba İkiz Kaymaz merkezde ilk etapta Akupunktur, Hacamat ve Mezoterapi uygulamaları yapacaklarını söyledi. Kaymaz; “Akupunktur iğne, lazer ışınları, elektrik stimülasyonu, kupa, kulak için tohum ve iğne gibi uyarı yöntemleri ile vücutta bulunmuş özel noktaların uyarılması ile yapılan uygulamayı ifade eder.Kas-iskelet sisteminin mekanik ağrısı, eklem ağrıları, migren, bel fıtığı, kabızlık, infertilite, obezite, anksiyete, gece işemeleri, sigarayı bırakma sırasında oluşan anksiyete, taşıt tutması, kemoterapi ve radyoterapiye bağlı bulantı, kusma, ağrı, ağız kuruluğu, vertigo gibi durumlarda uygulanabilmektedir” dedi.

Ünitede uygulanan Hacamat ve Mezoterapi uygulamalarından da bahseden Uz. Dr. Tuğba İkiz Kaymaz; “Hacamat kan dolaşımını arttırmak için bölgesel vakum oluşturmaya dayanan kuru kupa uygulaması ve belli vücut noktalarında bölgesel vakumla beraber yüzeysel cilt kesikleri oluşturarak kanın alındığı yaş kupa uygulaması olarak iki şekilde yapılmaktadır. Kas iskelet sistemi mekanik ağrıları, diz ağrıları, migren, romatizmal hastalıklara ait kronik ağrı, eklem hareket kısıtlılığı, sabah tutukluğu, yorgunluk gibi durumlar, uyku bozuklukları, sindirim sistemi hastalıklarına ait, bulantı, kusma, kabızlık gibi durumlarda uygulanabilir. Bir diğer uygulamamız Mezoterapi ise mezoderm kaynaklı organ patolojilerinin iyileşmesini amaçlayan bitkisel veya farmakolojik ilaçların bölgesel, küçük dozlarda, özel iğneler ve özel tekniklerle cilt içi enjeksiyonu uygulamasıdır. Migren baş ağrıları, eklem dejenerasyonu sonucu oluşacak ağrı, sertlik, şişlik, hareket kısıtlılığı, akut ve kronik yumuşak doku zorlanmalarındaki ağrı, hareket kısıtlılığı, yumuşak doku spor yaralanmalarında, immün sistemi güçlendirme amaçlı uygulanabilmektedir” dedi.

Fizik Tedavi Uz. Dr. Tuğba İkiz Kaymaz son olarak Akupunktur, Hacamat ve Mezoterapi uygulamalarının modern tıp ile geleneksel tıp yöntemlerinin birleştirilerek yapıldığını, bu tedavilerin uzman hekimler tarafından yapılabileceğini, vatandaşların merdiven altı ve hijyenik olmayan uygulamalardan uzak durması gerektiğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı