REKLAMI GEÇ

HANTAL KADIN RİSK GRUBUNDA

HANTAL KADIN RİSK GRUBUNDA

Denizli Devlet Hastanesi KETEM Hekimi Dr. Mustafa Ali Ekiz, düzensiz beslenen ve spor yapmayan kadınların çeşitli kanser hastalıkları yüzünden risk grubuna girdiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 4 Şubat 2011 Cuma, 17:36

Denizli Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Hekimi Dr. Mustafa Ali Ekiz, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Kanser vakaları ve kansere harcanan paraların dünyada ve Türkiye’de her yıl arttığını belirten Dr. Mustafa Ali Ekiz, kanser hakkında toplumda bilinç oluşturmak ve bu hastalıklardan korunmak için 2000 yılından beri 4 Şubat’ın Dünya Kanser Günü olarak kutlandığını belirtti.

2011 yılının Türkiye’de “Kadın Kanserleri Yılı” olarak belirlendiğini söyleyen Dr. Mustafa Ali Ekiz, kadınlarda meme, yumurtalık, rahim ve rahim ağzı kanserlerinin sık görüldüğünü dile getirdi. Dr. Mustafa Ali Ekiz, kanserden korunmak için alınabilecek tedbirler hakkında şunları söyledi: “Kanserden korunmak için kanserin birebir sebebi olan sigara ve alkolden uzak durmak gerekir. Beslenme bozuklukları ve obezite de kansere sebep olmaktadır. Sağlıklı beslenme şartlarına uymadığımız zaman özellikle hızlı beslenme ve dengesiz beslenme obeziteye sebep olmaktadır. Bu yüzden obezite ile ciddi bir şekilde mücadele etmek lazım. Bilinçsiz ilaç tüketiminin önüne geçmek ve radyasyona dikkat edilmesi şart. Gereksiz yere cep telefonu kullanmaktan kaçınmak, güneş ışığının zararlarını bilmek ve güneş ışığının etkili olduğu saatlerde dışarıya korunarak çıkmak gerekiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı