REKLAMI GEÇ

Haydi çocuklar sünnete!

Haydi çocuklar sünnete!

Denizli’nin tek sünnet polikliniği olma özelliğini barındıran Denizli Devlet Hastanesi Sünnet Polikliniği okulların tatile girmesiyle birlikte kapılarını tekrar açtı. Aileler polikliniğe başvurup çocuklarını ücretsiz sünnet ettirebilecek.

/ DENİZLİHABER / 19 Ocak 2012 Perşembe, 14:19

Okulların yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte Denizli Devlet Hastanesi Sünnet Polikliniği de hizmet vermeye başladı. Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Cerrahi Uzmanı Doktor Fahri Karaca 2011 yılı içerisinde 2 bin 145 çocuğu sünnet ettiklerini söyledi ve şöyle devam etti: “Dünyada en çok yapılan cerrahi işlem sünnettir ve tüm dünyadaki erkeklerin yüzde 25’i, ülkemizde ise yüzde 99’u hayatlarının belirli bir döneminde sünnet olmaktadır. Sünnet çocuğunun yaşı ve mevsimi konusunda kesin bir kural olmamakla birlikte Amerika’da ve batı ülkelerinde genellikle çocuklar 0-2 yaş aralığında, Yahudilerde ise 8. günde sünnet uygulanmaktadır. Ülkemizde çocuklar çoğunlukla okul çağına yakın veya ilkokul yıllarında ergenlik çağına girmeden sünnet edilmektedirler. Hastanemizde yaptığımız 2 bin 145 çocuğun yaşlarına baktığımızda Denizli’de sünnet yaş ortalaması 7 olarak saptanmıştır” dedi.

Sünnetin yaz veya kış aylarında yapılmasının çok büyük bir önemi olmadığını belirten Dr. Karaca, sünnet için en ideal yaşın ya 1-2 yaş aralığında genel anestezi ile ya da 6 yaşından sonra psikolojik olarak hazır olan çocuklarda sınırlı uyuşturma ile daha uygun olduğunu belirtti. Ayrıca 2-6 yaş aralığında çocukların iğdişlik korkusu nedeniyle sünnet edilmesinin uygun olmadığını anlatan Karaca, bu dönemde sünnet için ısrarcı olan ailelere ise çocuklarına genel anestezi ile sünnet yaptırmalarını tavsiye etti.

Sünnetin basit bir cerrahi işlem gibi görünse de gerekli sağlık şartlarına uyulmadığında ve uzman olmayan kişilerce yapıldığında ciddi sorunlar  ortaya çıkarabileceğini ifade eden Fahri Karaca Denizli ilinde bu sorunu azaltabilmek amacıyla 2006 yılından beri Denizli Devlet Hastanesi’nde hizmet vermekte olan sünnet polikliniğinin yarıyıl tatilinde de hizmet vermeye devam edeceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı