REKLAMI GEÇ

Hayırsever dediğin böyle olur

Hayırsever dediğin böyle olur

İsminin açıklanmasını istemeyen hayırsever, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne 1 ambulans ve 4 adet kuvöz bağışladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Nisan 2019 Pazartesi, 16:06

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne hayırsever bir işadamı tarafından tam donanımlı 1 ambulans ve 4 adet ileri teknoloji kuvöz bağışlandı. İsminin açıklanmasını özellikle istemeyen hayırsever işadamı, bu tutumu ile takdir topladı. “Hayır işi gönül işidir” dedirten bu davranış, şaşalı bağış törenlerine de güzel bir gönderme oldu ve “Bir elinin verdiğini öbür elin görmesin” atasözü de bu bağışla anlam buldu.

Hayırsever işadamına verdiği destekten dolayı teşekkür eden PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Türkçüer bağış ile hastanedeki ambulans sayısının 3’e çıktığını kuvöz sayısının ise 18 olduğunu belirtti. Türkçüer, “ Hayırseverlerimizin verdikleri bu destekler,bizim sorumluluğumuzu daha da artırıyor. Denizli’deki diğer işadamlarımıza örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.

ATASÖZÜ
“Bir elinin verdiğini öbür elin görmesin”

Bir yoksula, bir hayır işine yaptığınız yardımı, en yakınlarınız dahi bilmemelidir. Çünkü bu çeşit yardımlar dini, ya da sosyal bir ödevdir. Amaç kendini göstermek değil, bir yaraya merhem olmaktır. Herkes görsün, işitsin, kendisini övsün diye yapılan yardım, din ya da insanlık duygusu ile yapılmış iyilik olmaktan çıkar.

Yorumlar

ozan   -  Bağlantı 29 Nisan 2019, 20:05

helal olsun takdir ettim ,aslında olması gerekende bu.Vergiden düşürüp sözde hayır yapıp birde isimlerini okullara hastanelere veren insanları hayır sever diye paylaşmak yerine bu tarz haberler daha doğru bence.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı