REKLAMI GEÇ

İl Sağlık Müdürü’nden zehirlenme açıklaması

İl Sağlık Müdürü’nden zehirlenme açıklaması

Yüzlerce kişinin hastanelere akın ettiği zehirlenme olayı ile ilgili yetkili mercilerden nihayet açıklama geldi. İl Sağlık Müdürü Dr. Şükrü Arpacı’nın yaptığı yazılı açıklamada, sadece Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikadan ilk gün 24 kişinin hastanelere kaldırıldığı, ertesi gün bu sayının 37’ye çıktığı belirtildi. Pamukkale Üniversitesi’nde 100’ün üzerinde öğrenci ile Denizli Adliyesi’nde yaklaşık 40 kişinin zehirlenmesine değinilmedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2015 Perşembe, 15:38

Denizli’de korkutucu şekilde birbiri ardına gelen toplu zehirlenme vak’alarıyla ilgili nihayet resmi bir açıklama yapıldı. İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı imzasıyla gönderilen açıklamada, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sadece bir fabrikadan önce 24 hastanın ambulanslarla hastanelere sevk edildiği, ertesi gün bu sayının 37’ye ulaştığı belirtildi.

Pamukkale Üniversitesi’nde 100’ün üzerinde öğrenci ile Denizli Adliyesi’nde yaklaşık 40 personelin zehirlenmesi ile ilgili hiçbir ayrıntı açıklamada yer almadı.

İşte o açıklama:
İlimizde 13 Mayıs 2015 tarihinde basın ve yayın kuruluşlarında yer alan ve hastane acil servislerine bulantı, kusma, karın ağrısı bulgu ve belirtileri ile başvuran hastaların durumları ile ilgili olarak kamuoyunu doğru bilgilendirme adına aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.
12 Mayıs 2015 Salı günü Denizli Orgazine Sanayi Bölgesindeki bir kuruluştan 112 Acil Sağlık Ambulanslarımız ile şikayet sahibi 24 kişi ilimizdeki sağlık kuruluşlarına sevk edilmiştir. Ertesi güne kadar bu sayı 37 olmuştur. Bunun dışında bu tür belirtiler ile ambulanslarımızca sağlık kuruluşlarına sevk edilen hasta bulunmamaktadır.

Ayrıca ilimizdeki çeşitli sağlık kuruluşlarına konu ile alakalı münferit kişisel müracaatların olduğu bilgisi mevcuttur. Şuan bu belirtilerden yatırılan ya da tedavi görmekte olan hasta bulunmamaktadır. Başvuruların tamamı ayaktan tedavi edilerek hastanelerden ayrılmışlardır.

İl Sağlık Müdürlüğümüz, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından konu ile ilgili gerekli incelemeler ve çalışmalar aynı gün başlatılmıştır. İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüzce şehrin farklı noktalarından ve uygun görülen yerlerden incelenmek üzere su numuneleri alınmış, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından ise ilgili işletme ve kuruluşlardan gıda numuneleri alınarak tahlil için laboratuvarlara yönlendirilmiştir.
İlgili Müdürlüklerimizce konu ile ilgili gerekli tüm çalışmalar hassasiyetle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yorumlar

Elif Toker   -  Bağlantı 20 Kasım 2015, 00:41

Umarım böyle sağlık vakaları tekrarlamaz memleketimizde.

mustafa kemal   -  Bağlantı 15 Mayıs 2015, 10:19

Çok bilgilendirici ve ikna edici bir açıklama olmuş. Verilen sayılar tamamen yanlış. Sadece çarşamba akşamı bende devlet hastahanesine gittim yetkililer 300 kişinin aynı şikayetler ile başvurduğunu açıkladı. diğer hastahaneleri söylemiyorum bile

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı