REKLAMI GEÇ

KANSER ERKEN TEŞHİS TARAMA VE EĞİTİM MERKEZİ TAŞINDI

KANSER ERKEN TEŞHİS TARAMA VE EĞİTİM MERKEZİ TAŞINDI

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ramazan Canural, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’nin yeni yerinde hizmet vermeye başladığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 17 Ocak 2011 Pazartesi, 17:53

Hastane alanı yeterli gelmeyen Denizli Devlet Hastanesi (DDH), bazı bölümlerini, hastane yakınlarında bulunan alanlara taşıyor. DDH Başhekim Uzm. Dr. Ramazan Canural, KETEM (Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi ile İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olan Ana Çocuk Sağlığı Merkezi’nin, hastane yakınlarında bulunan yeni yerine taşınması ile yer sıkıntısını aştıklarını söyledi.

“HASTANENİN ARKASINDAKİ DOLMUŞ DURAKLARININ KARŞISINA TAŞINDI”
Başhekim Canural, şöyle konuştu: “2004-2008 yılları arasında Psikiyatri Poliklinikleri Binası’nda hizmet veren KETEM, 2008-2010 yılları arasında Başhekimlik Binası 2. katta hizmet vermeyi sürdürdü. Hastaneye yeni merkezlerin kazandırılması, artan hasta talebini daha iyi ve kaliteli bir ortamda karşılamak istediğimiz için Denizli Devlet Hastanesi Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olan Ana Çocuk Sağlığı Merkezi’ni, 2 ay önce hastane arkasındaki dolmuş duraklarının karşısında bulunan yeni yerine taşıdık” dedi.

“EĞİTİM DE VERİLİYOR”
Canural, “KETEM, ulusal kanser tarama standartları doğrultusunda toplum kökenli taramalar ve eğitimler yapmanın yanı sıra direkt başvurulara da cevap veriyor. Merkezimizde rahim ağzı kanseri erken teşhisi için PAP Smear Testi ile tarama yapılıyor, meme taramaları içinse mamografi ve ultrasonografi cihazı kullanılıyor. Ayrıca kolon kanseri için de gerekli tetkik ve tahliller uygulanıyor. Tüm bunların yanı sıra KETEM, sadece tarama merkezi değil aynı zamanda bir eğitim merkezidir. KETEM’de kanserde farkındalığı artırmak amacıyla hafta içi her gün düzenli olarak birebir ya da grup eğitimi veriliyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı