REKLAMI GEÇ

Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde sona gelindi

Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nde sona gelindi

Pamukkale Üniversitesi’nin 2017 yılında Karahayıt’ta başlattığı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi inşaatında sona gelindi. Hastane inşaatında incelemelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 96 yatak kapasiteli hastanenin kente ve bölgeye hizmet vereceğini söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ocak 2020 Perşembe, 16:37

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, kalabalık bir heyet ile Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Prof. Dr. Bağ’a inceleme gezisinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Erdinç Duru, Prof. Rafet Kılınçarslan, Prof. Dr. Osman Çiftçi, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Türkçüer, PAÜ Hastaneleri yönetimi, daire başkanları ve inşaatın yapımını üstlenen yüklenici firma temsilcileri eşlik etti.

Rektör Bağ ve beraberindekiler, inşaatın yapımını üstlenen firmanın yetkililerinden hastane inşaatının son durumu hakkında bilgi aldı, ilk etapta açılması planlanan bölümlerin fiziki imkânları konusunda görüş alışverişinde bulundu.

İnceleme gezisinin ardından fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesine ilişkin açıklamalar yapan Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Hastane inşaatımızın devam ettiği bu bölge, tarih boyunca önemli bir termal kür ve tedavi merkezi olarak Dünya’nın farklı yerinden insanlar için bir şifa merkezi olmuştur. Sağlık alanındaki bu özelliğini geçmişte olduğu gibi bugün de koruyan Karahayıt ve Pamukkale bölgesini insanlar sadece kültürel anlamda gezip yeni yerler görmek için değil aynı zamanda bu bölgenin şifalı sularından ve kaplıcalarından yararlanıp sağlıklarına kavuşmak için de tercih etmektedir” dedi.

Pamukkale Üniversitesi olarak, bilimin diğer alanlarında olduğu gibi sağlık alanında da önce Denizli ve bölgeye, sonra da ülkeye yaptıkları çalışmalar ve yürüttükleri tedavi yöntemleri ile hizmet verdiklerini anlatan Rektör Bağ, “Son yıllardaki bu çabamızın, yatırımlarımızın ve çalışmalarımızın sonucunda Dünya’nın birçok ülkesinden hastalara tedavi hizmeti veren bir kurum haline geldik. İnşaatında sona geldiğimiz Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile bölgeyi, bu bölgenin şifalı sularını ve termal kürlerini, tıpta bu alanda uygulanan yeni tedavi yöntemleri ile bir araya getirerek, modern bir termal kür merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz. Sağlık turizmi alanında Ülkemizin gözde sağlık merkezlerinden biri haline gelecek olan hastanemizin, ulusal ve uluslararası platformda bir marka olacağına inanıyorum. İlimize ve Ülkemize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

96 YATAK KAPASİTELİ OLACAK
19 bin 746 metre karelik arsa üzerine inşa edilen, idari, poliklinik, havuz ve klinik olmak üzere dört ayrı bloktan oluşan PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi 96 yatak kapasitesine sahip olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı