REKLAMI GEÇ

Kent sağlığında iddialı hedef!

Kent sağlığında iddialı hedef!

Denizli Belediyesi Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Kentler Ağı kapsamında kurulan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye olmak için girişimlere başladı.

/ DENİZLİHABER / 13 Ağustos 2009 Perşembe, 18:22

Denizli halkının daha sağlıklı bir kentte yaşaması için yapılan çalışmalara ulusal ve uluslar arası boyut kazandıracaklarını da ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, “ Türkiye’nin ‘En Çevreci Belediyesi’ seçilen Denizli Belediyesi hedef büyüterek şimdi de Avrupa’nın en sağlıklı kenti olma yolunda” dedi.
Yeni hedefe ulaşmak için Denizli Belediyesi Dünya Sağlık Örgütü Sağlıklı Kentler Ağı kapsamında kurulan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’ne üye olmak için girişimlere başladı. Bu amaçla Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan başkanlığında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya belediyenin tüm birimlerinden ‘Sağlıklı Kent Projesi’nde görev alacak personel katıldı.
Nasıl “Sağlık Kent” olunur?
Kentleşmenin artması ve yoğun göçler nedeniyle, kent ve kentli sağlığını yoğun biçimde çalışma alanına alan Dünya Sağlık Örgütü; yoksulluk, şiddet, sosyal dışlanma, kirlilik, standardın altında olan barınma, orta ve genç yaştaki insanların karşılanamayan ihtiyaçları, evsiz insanlar ve göçmenler, sağlıksız yerleşim planlaması, katılımcı çalışmaların eksikliği ve eşitsizlik ile sürdürülebilir gelişme konusuna ciddi şekilde eğilme ihtiyacı şeklinde sıralanabilecek sağlık alanında büyüyen tehditleri vurgulayarak, bu konuların iyileştirilmesi ve yaşam standartların yükseltilmesi konusunda çalışmalarını sürdürüyor. Sağlıklı Kentler Birliği ise bu çalışmalar kapsamında kentlerin “daha sağlıklı” olması ve kentlinin genelinin kentin olanaklarından eşit biçimde yararlanmasını hedefliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı