REKLAMI GEÇ

Mesane kanserini atlatan hastadan çıkan taşlar boyutuyla şaşırttı

Mesane kanserini atlatan hastadan çıkan taşlar boyutuyla şaşırttı

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan bir ameliyatta, 16 yıl önce mesanesi alınan ve yeni mesane yapılan hastadan büyük boyutlarda çıkan taşlar ameliyat ekibini ve duyanları şaşırttı. Hastadan bir kavanoz dolusu taş çıkarıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Aralık 2020 Pazartesi, 12:12

Pamukkale Üniversitesi hastanesi, tarihi ameliyatlardan birini yaptı. Üroloji kliniğine mesane ve böbreklerindeki ağrı nedeniyle başvuran 73 yaşındaki Halil Kul’dan çıkan taşlar, şaşkınlık yarattı.

Hastadan kavanoz dolusu taş çıkması ameliyatı yapan Prof. Dr. Ali Ersin Zümrütbaş’ı da şaşırttı, “18 yıllık meslek hayatım boyunca çıkardığım böbrek ve mesane taşlarının en büyükleri” dedi.

Operasyonu değerlendiren Prof. Dr. Zümrütbaş, hastanın 16 yıl önce kanser nedeniyle mesanesinin alındığını, bağırsaklardan yapılan yeni mesanenin hastanın ihmali nedeniyle genişlediğini söyledi.

Bağırsaktan yapılan mesanenin kontrol edilmediğinde çok büyüyebileceğini belirten Prof.Dr. Zümrütbaş şunları söyledi:
“Hastamızda da, bağırsak salgılarının da etkisi ile zamanla taşlar çok büyümüş ve mesanenin şeklini almış.

Ameliyatta yaptığımız kesi taşı çıkarmaya neredeyse yetmeyecekti, taşı çıkarmakta oldukça zorlandık fakat başarılı bir operasyon oldu. Hastamız tamamen iyileştikten sonra yapay idrar tutma cihazı takarak idrar kaçırmasına çözüm sağlamaya çalışacağız.”

Erken tanının önemini vurgulayan Dr. Zümrütbaş tedavi sürecinin de düzenli takip edilmesinin hastalarımızın sağlığına daha kısa sürede kavuşmasında önemli rol oynadığını belirtti.

Yorumlar

Jinekolog   -  Bağlantı 28 Aralık 2020, 14:09

Ali bey denizli için büyük şans.çok iyi doktor.maşaallah

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı