REKLAMI GEÇ

Müdür-başhekim kavgasında, sözleşmesi askıya alınan müdür için süreç başladı

Müdür-başhekim kavgasında, sözleşmesi askıya alınan müdür için süreç başladı

Denizli Devlet Hastanesi’ndeki müdür-başhekim kavgasının ardından sözleşmesi askıya alınan Kalite ve Destek Müdürü H.S. için süreç başladı. Soruşturma sürerken görev yapamayacak, maaşında kesinti olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Şubat 2020 Çarşamba, 14:49

Denizli Devlet Hastanesi’nde yaşanan ve kent gündemini yakından ilgilendiren müdür-başhekim tartışmasının yankıları sürüyor. Son olarak Denizlili Valisi Hasan Karahan, Kalite ve Destek Müdürü’nün sözleşmesinin askıya alındığı açıkladı.

VALİ AÇIKLADI
Vali Karahan, yaptığı açıklamada, olayla ilgili adli ve idari soruşturmanın başlatıldığı, Destek ve Kalite Hizmetleri Müdürü H.S’nin sözleşmesinin, 663 sayılı KHK uyarınca Sağlık Bakanlığı ile imzalamış olduğu hizmet sözleşmesinin 11. maddesi 5. fıkrası gereğince askıya alındığı ifade edildi.

O SÖZLEŞMEYE DENİZLİ HABER ULAŞTI
Denizli Haber, Hizmet Sözleşmesi’ne ulaştı. Sözleşmenin 11’nci maddesinin 5’nci fıkrasından Müdür H.S.’nin ‘hakkında idari ve adli soruşturma açılması nedeniyle sözleşmesinin askıya alındığı’ anlaşılıyor.

BUNDAN SONRA NE OLACAK
Sözleşmenin o maddesine göre, Müdür H.S. hakkındaki soruşturma 2 ay içinde sonuçlanmazsa göreve iadesi yapılacak. İki aylık süre içerisinde maaşının 3’te 2’sini alabilecek. Eğer tekrar göreve dönebilirse, maaşının kesintilerini talep edebilecek. Ancak soruşturma sonucunda suçlu bulunursa sözleşmesi süresiz feshedilecek ve bir daha devlet memuru olamayacak.

SÖZLEŞMENİN O MADDESİ NE DİYOR?
Denizli Valiliği tarafından yapılan açıklamadaki 663 sayılı KHK uyarınca H.S.’nin Sağlık Bakanlığı ile imzaladığı hizmet sözleşmesinin 11. maddesi 5. Fıkrasında ise şu ifadeler yer alıyor:

“Sözleşmelinin; Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kumlunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olmasından dolayı ya da hakkında yapılmakta olan adli veya idari soruşturma/kovuşturma hallerinde lüzumu halinde görevi başında kalmasında sakınca -görülür ise sözleşmesi askıya alınabilir. Sözleşmenin askıya alınması işlemi en çok iki ay devam edebilir. Bu süre içinde sözleşmeliye iş bu sözleşme ile belirlenen ücretinin üçte ikisi ödenir. Bu süre sonunda hakkında bir karar verilmediği takdirde sözleşmeli görevine başlatılarak ücretlerinden kesilmiş olan üçte biri kendisine ödenir.!

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı