REKLAMI GEÇ

PAÜ HASTANESİ ISO KALİTE DENETİMİNDEN TAM NOT ALDI

PAÜ HASTANESİ ISO KALİTE DENETİMİNDEN TAM NOT ALDI

Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, 29 Ekim 2008 tarihinde gerçekleştirilen “Geliştirme ve İyileştirme Toplantısı” ile başladığı kalite yolculuğunda önemli bir adımı başarıyla tamamladı.

/ DENİZLİHABER / 17 Ocak 2011 Pazartesi, 17:50

PAÜ Hastanesi, idari ve tıbbi birimlerden yaklaşık 170 kişinin aktif olarak çalıştığı, 14 komite ve birim temsilcilerinin çalışmaları sonucu ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belge Denetimi’nde başarılı bulundu.

“Artan ivmeyle sürecek”
Çalışmalarda kurum işleyişinin tanımlanmasının ardından ilgili standartlara ilişkin uygulama faaliyetleri ile kalite ve akreditasyon çalışmalarına hız verildi. Kurumun sürekli izlenebilir ve gelişmeye açık bir kurum olma hedefine ulaştığını tespit etmek amacıyla öncelikli olarak iç denetim gerçekleştirildi. Ardından PAÜ-SARUM (Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi) bünyesinde oluşturulan ‘Kalite Yönetim Sistemi’ni geçerli kılmak üzere ‘ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belge Denetimi’ne girildi ve hastanenin tüm birimlerinde 5 gün devam eden denetimler sonucunda çalışmalar başarılı bulundu. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, bunun kalite çalışmalarının çok önemli bir adımı olduğunu belirterek, iyileşme yolundaki çabaların giderek artan bir ivmeyle yeni hastanede de devam edeceğini söyledi.

Süreçte birçok çalışma yapıldı
Bu süreçte bakıma ulaşım ve bakımın sürekliliği, hastaların bakımı, enfeksiyon kontrolü ve önlenmesi, anestezi ve cerrahi bakım, hasta ve yakınlarının eğitimi, hasta ve yakınlarının hakları, hastaların değerlendirilmesi (klinik değerlendirme, laboratuar değerlendirme ve tanısal görüntüleme), ilaç yönetimi ve kullanımı, çalışanların nitelikleri ve eğitimi, iletişim ve bilgi yönetimi, kalite iyileştirme ve hasta güvenliği, tesis yönetimi ve güvenliği, yönetişim, liderlik ve yönlendirme konularında çalışmalar yapıldı. Kurum süreçleri tanımlanarak, kurum çalışmalarının standart hale getirilmesi amacıyla prosedür ve talimatlar oluşturuldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı