REKLAMI GEÇ

PAÜ, KANSER TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLACAK

PAÜ, KANSER TEDAVİSİNDE ÖNEMLİ BİR MERKEZ OLACAK

Pamukkale Üniversitesi Fahri Gökşin Onkoloji Merkezi’nin inşaatında sona gelindi. Son sistem teknolojik cihazlarla donatılacak hastanede, sadece Denizli değil, Türkiye hatta komşu ülkelerden hastaların tedavisi de yapılacak.

/ DENİZLİHABER / 17 Ocak 2011 Pazartesi, 18:00

Sağlık alanında dev yatırımlar yapan Pamukkale Üniversitesi, kanser hastalarının tedavisi için başlattığı Onkoloji Hastanesi’nde sona geldi. Ocak ayı sonunda tamamlanması planlanan Fahri Gökşin Onkoloji Merkezi’nde, kanser teşhisiyle başvuran hastaların her türlü tetkik ve tedavisi yapılacak. Merkez, 1109 metrekare alan üzerine, 4 katlı olarak inşa edilirken, Gökşin Kimya sahibi Zafer Gökşin’in merkez için 840 bin TL bağışta bulunmasıyla, çalışmalar hız kazandı. Türkiye’de önemli bir merkez haline gelecek hastane, Ege Bölgesi’nde tek, Türkiye’de ise ilk sıralarda yer alacak teknolojik cihazlarla donatılacak. Merkezde Kemoterapi Ünitesi, Onkoloji-Hematoloji Poliklinikleri, Patoloji Laboratuvarı, Radyoterapi Ünitesi ve PET-BT Ünitesi yer alacak.

UZMAN EKİPLER HİZMET VERECEK
Merkezin, ülkenin ve bölgenin sayılı kanser tedavi ünitelerinden birisi olacağını belirten Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Bahar Baltalarlı, radyoterapi planlamalarında ve tedavilerinde en son teknoloji ürünü cihazları kullanarak hastanın yaşam kalitesinde yükselme sağlayacaklarını söyledi. Doç. Dr. Baltalarlı, “Merkezimizde baş-boyun, prostat, gastrointestinal, meme, çocukluk çağı ve beyin tümörlü hastalarımız için uygun immobilizasyon sistemleri kullanılarak, hastaya özel tedavi planları hazırlanacak ve özellikle IMRT ve IGRT uygulamalarında, yine hastaya özel kalite kontrol testleri yapılacaktır. Hastalar ilişkili cerrahi branş doktorları, hemşireleri, patolog, radyoloji, nükleer tıp uzmanları, radyasyon onkolojisi ve medikal onkologların da bulunduğu konseylerde değerlendirilerek, tedavileri bu uzman ekipler tarafından düzenlenecektir” dedi.

BÜYÜK BİR MERKEZ OLACAK
Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Arzu Yaren, onkoloji alanında Ege Bölgesi’nde büyük bir merkez olacaklarını söyledi. Doç. Dr. Yaren, “Kemoterapi ünitesi ise mevcuttan daha nitelikli ve hasta sayısı bakımından daha çok kişiye hizmet verecek. İlaçların hazırlanması için ayrı bir temiz odanın olması ise çalışanların sağlığını koruma açısından çok önemli” dedi.

TÜRKİYE’DE İLK BEŞTE
Pamukkale Üniversitesi’ne kurulacak Gamma Knife Ünitesi hakkında bilgi veren Doç. Dr. Feridun Acar, Dünya’da beyin cerrahisinin ulaştığı en yüksek teknolojik sistemlerden biri olduğunu söyledi. Doç. Dr. Acar, “Bu sistemin Pamukkale Üniversitesi’ne kurulmasıyla sadece Denizli’de değil, tüm Türkiye ve çevre ülkelerden hasta akışı olacak. Komşu ülkelerin birçoğunda bu sistem yok. Beyin tümörleri, beyin damar hastalıkları, fonksiyonel ameliyatlar, titreme, ağrı ve psikoterapi uygulamalar (Obsesif kompulsif bozukluklar, majör deprasyon) bu sistemle tedavi edilebilecek. Aynı zamanda epilepsi hastalıklarında da bu sistem kullanılabilecek” dedi. Bu sistem, Türkiye’de 4 yerde bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı