REKLAMI GEÇ

PAÜ’lü akademisyenden salgın sonrası turizm önerileri: Sağlık ve tarım turizmine odaklanalım

PAÜ’lü akademisyenden salgın sonrası turizm önerileri: Sağlık ve tarım turizmine odaklanalım

Koronavirüs salgınının en çok etkilediği sektörlerin başında gelen turizmle ilgili, akademik düzeyde uzman Dr. Semih Arıcı’dan öneri geldi: “Kayıpları unutup, fırsatlara odaklanalım; sağlık ve tarım turizmini geliştirelim.”

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Haziran 2020 Pazar, 15:21

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Turizm Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Semih Arıcı, Koronavirüs (Covid-19) salgınının turizme etkilerini değerlendirdi. Toplam istihdamın yüzde 10’unu sağlayan turizmin dolaylı olarak 60 sektörü daha beslediğini belirten Arıcı, salgınla birlikte turizm alışkanlıklarının da değiştiğini söyledi.

ARTIK GÜVENLİ TATİL DÖNEMİ
Salgınla birlikte işletmelerinin güvenli olduğu konusunda konuklarını ikna etmek zorunda olduğunu belirten Arıcı, “Bunun için uluslararası ve ulusal sağlık belgelerinin yanında sosyal medya ve kullanıcı yorumları gibi araçların kullanımı ile hijyen odaklı tüketici kaygılarının yönetilmesi faydalı olacaktır” dedi.

SAĞLIK TURİZMİ HACMİ 4,7 TRİLYON DOLAR
2019 verilerine göre 4,7 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklüğe sahip olan sağlık turizminde fırsatların değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Arıcı, “Yapılan bilimsel araştırmalardan elde edilen sonuçlar Denizli özelinde değerlendirildiğinde; hem sağlık hem de tarım turizmi açısından büyük fırsatlar bulunuyor. Bu potansiyelin payının artırılabilmesi için doğru ve etkili turizm politikalarının oluşturulması gerekiyor” diye konuştu.

Kapak Fotoğrafı: Termal İyi Gelir / Facebook

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı