REKLAMI GEÇ

Prof. Dr. Erbay, “Normalleşmeye derece derece geçilmesi doğru”

Prof. Dr. Erbay, “Normalleşmeye derece derece geçilmesi doğru”

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay, il il esnetilen yasakları değerlendirdi, “Normalleşmeye derece derece geçilmesini doğru buluyorum. Ancak, okullar açılmadan önce öğretmenlerin tamamı aşılanmalıydı” dedi.

Sema Kayılı / DENİZLİHABER / 2 Mart 2021 Salı, 13:09

Türkiye yaklaşık 1 yıldır koronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Kasım ayından bu yana sıkı koronavirüs tedbirlerinin uygulandığı Türkiye, dünkü kabine toplantısında alınan karar gereği yeni normalleşme sürecine girdi.

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay, kademeli olarak hayata geçilecek olan normalleşme sürecini Denizlihaber’e değerlendirdi.

Erbay, Denizli’deki koronavirüs tablosunun Ekim ve Kasım aylarına göre çok çok iyi durumda olduğunu, normalleşme sürecinin de kademeli olarak ilerlemesini doğru bulduğu ifade etti.

Erbay, “Denizli şuan orta riskli gurupta. Ekim ve Kasım ayına göre kentimiz çok iyi durumda. Normalleşmeye derece derece geçilmesini doğru buluyorum. Ancak yeni bir dalga olmaması için kurallara uymaya devam etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“OKULLLAR AÇILMADAN ÖNCE BÜTÜN ÖĞRETMENLERİN AŞILANMASI LAZIMDI”
Yeni döneme geçişte soru işareti oluşturan bölümlerden birinin okulların açılması olduğunu dile getiren Prof. Dr. Erbay, “Kademeli normalleşmeyi doğru buluyorum ancak okullar açılmadan önce bütün öğretmenlerin aşılanması daha doğru olurdu” dedi.

Kafe ve restoranların açılmasıyla ilgili getirilen yüzde 50 kuralının da ciddi bir önlem olduğunu ifade eden Erbay, masa ve sandalyeler arasında en az 2 metre mesafe olması gerektiğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı