REKLAMI GEÇ

Prof. Dr. Önem: Doktorlar ölüyor, ilgisiz kalmayın

Prof. Dr. Önem: Doktorlar ölüyor, ilgisiz kalmayın

Birbiri ardına gelen doktor intiharları büyük şok yarattı. Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, iki günde 3 meslektaşlarını kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirterek, “Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri, meslektaşlarımızın hayatlarını sonlandırmaya götüren koşullara ilgisiz kalmamaya davet ediyoruz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Kasım 2017 Çarşamba, 11:22

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları asistanı olarak çalışan Dr. Ece Ceyda Güdemek, Batman Bölge Hastanesi’nde görevli Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Engin Karakuş ve Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Yağmur Çavuşoğlu, iki gün içinde intihar ederek yaşamlarına son verdi.

Kısa zaman aralığında meydana gelen bu üzücü olaylar tıp camiasına yasa boğdu.

Ölümler nedeniyle açıklama yapan Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, doktorların ve sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu duruma dikkat çekti.

Önem, “Sağlık camiası olarak üst üste yaşadığımız bu kayıpların nedenlerini sorgulamak zorundayız. Her açıklamamızda insanlara umut olmayı seçmiş bir mesleğin temsilcileri olarak hekimlerin omuzlarındaki yükün giderek arttırıldığını duyurmaya çalışıyoruz. İnsan yaşamının sorumluluğunu üstlendiğimiz ve onurla sürdürdüğümüz meslek hayatımızda düzelmeyen yoğun ve yorucu çalışma koşulları, uzun süren çalışma saatleri, mesleğimizi uygularken yaşadığımız duygusal ve fiziksel yüklenmenin getirdiği yıpranma, yetmezmiş gibi şiddete uğrama riskimiz, değersizleştirilen emeğimiz ve mesleki kimliğimiz, güvencesizlikle yaratılan geleceksizlik hekimleri tükenmişliğe itmektedir” dedi.

“Yeter artık geri adımlar atılsın, bir daha bu acılar yaşanmasın” çağrısı yapan Önem, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri, doktorların hayatlarını sonlandırmaya götüren koşullara ilgisiz kalmamaya davet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı