REKLAMI GEÇ

Ramazan sonrası beslenmeye dikkat!

Ramazan sonrası beslenmeye dikkat!

Özel BSK Denizli Cerrahi Hastanesi Diyetisyeni Tuncay Apaydın, Ramazan Bayramı’nda fazla tüketilen tatlı ve diğer şekerli gıdaların vücutta yağ depolanmasına sebep olarak fazla kiloya sebep olabileceğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 18 Eylül 2009 Cuma, 22:02

Özel BSK Denizli Cerrahi Hastanesi Diyetisyeni Tuncay Apaydın, insanların bayramda ve bayramdan sonraki beslenmelerine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Diyetisyen Apaydın, bayramda özellikle, şeker hastalarıyla kalp hastalarını tatlı tüketiminden uzak durmaları konusunda uyardı. Apaydın, “Kalp damar hastalığı olanlar, hiperlipidemi, hiperkollesterolemi (kolesterol yüksekliği) problemi olanlar fazla şeker tüketiminden kaçınmalıdır. Çünkü basit karbohidratlar dediğimiz sakkaroz, glikoz, fruktoz kanda kolestorolün ve trigliseritin yükselmesine sebep olur” dedi.

BSK Denizli Cerrahi Hastanesi Diyetisyeni Tuncay Apaydın, Ramazan ayı boyunca vücut metabolizmasının aç kalma ve az enerji harcamaya alıştığını, Ramazan’dan sonra metabolizmanın eski halini alması için gün içinde yenilen besinlerin en az 6 öğüne yaymak gerektiğini söyledi. Apaydın, Ramazan sonrası bayramın da verdiği rehavetle insanların gereğinden fazla besin tüketmeye başladıklarını, özellikle bayramda şeker içeren besinlerin tüketiminin yoğun olduğunu, bu şeker tüketiminin vücutta yağ depolanmasına sebep olduğunu vurguladı.

Apaydın, “Ramazan Bayramı’nda aç kalmaya alışan metabolizmaya birden yüklenmemek gerekir. Bayramda ve sonrasında az ve sık öğün yaparak metabolizmanın yavaş yavaş normale dönmesini sağlamalıyız. Bayramda şekerli besinler yerine, meyve tüketmeyi tercih etmeliyiz. Çünkü meyve tüketimi şeker isteğini azaltır. Özellikle de şeker hastaları tatlılardan uzak durmalı. Kalp hastalığı olan hastaların şeker tüketimi, kolesterolün yükselmesine sebep olur” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı