REKLAMI GEÇ

Sağlık Bakanlığı el koydu!

Sağlık Bakanlığı el koydu!

Yanlış teşhis sonucu hayatını kaybettiği ileri sürülen 11 yaşındaki Cennet Yılmaz’ın ölümüyle ilgili inceleme başlatıldı. Sağlık Bakanlığı yazılı açıklama ile soruşturmayı duyururken, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Taş ise olayın araştırılması için bakanlıktan müfettiş istediklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 14 Aralık 2011 Çarşamba, 22:49

Denizli’de, Ahmet-Emine Yılmaz çiftinin 11 yaşındaki kızları Cennet Yılmaz’ın, Denizli’de faranjit teşhisi konulmasının ardından İzmir’de hayatını kaybetmesi ile ilgili İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Cennet Yılmaz’ın boğaz ağrısı şikayetiyle 7 Aralık günü Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları vardiyasına başvurduğunu, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı tarafından yapılan muayenede, akut farenjit tanısıyla gereğinde kontrole gelmek üzere hastaya reçete düzenlendiği” belirtildi.

Hastanın 10 Aralık günü karın ağrısı, bulantı ve kusma şikayetleri ile Denizli Devlet Hastanesi Çocuk Acil Polikliniğine başvurduğunu, görevli nöbetçi hekim tarafından hastaya gerekli tetkikler yapıldığını belirten Dr. Taş, şöyle bilgi verdi: “Hastaya beş günlük öğrenci raporu verilmiş ve şikayetlerinin devam ettiği takdirde kontrole gelmesi şartı ile tedavisi düzenlenmiştir. 10 Aralık günü saat 13.18’de Komuta Kontrol Merkezine gelen çağrı karın ağrısı şikayeti olan 11 yaşındaki kız çocuğu için ambulans görevlendirilmiştir. Sevindik Acil Sağlık İstasyonuna saat 13.19’da vaka verilmiş, ambulans 13.23’de olay yerine ulaşmıştır. Nöbetçi doktor tarafından yapılan muayenesinde çocuğun genel durumunun iyi ve bilincinin açık olduğu değerlendirmesi yapmış olup alınan bilgilere göre bir gün önce çocuk acile gittiği ve hastanın tedavisi düzenlenerek ilaçlarının verildiği öğrenilmiştir. Vaka, mevcut bulguları değerlendirilerek yerinde müdahale olarak sonuçlandırılmıştır.”

Hastanın daha sonra Pamukkale Üniversitesi Hastanesine başvurduğunu, hastaya gerekli tetkiklerin uygulandığı ve hasta Meningoensefalit ön tanısı ile yatırılarak tedavi düzenlendiğini belirten Taş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hastanın durumunun kötüleşmesi nedeniyle daha ileri tetkik ve tedavi için 11 Aralık günü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Hastanın 12 Aralık günü beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenilmiştir” Taş olayın araştırılması için bakanlıktan müfettiş istediklerini de söyledi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada ise şunlar kaydedildi: ”Denizli Devlet Hastanesi’nde yanlış teşhis ve tedavi sonucu bir hastanın yaşamını kaybetmesi iddialarının medyamızda yer almasıyla ilgili Sayın Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ’ın talimatlarıyla Teftiş Kurulu Başkanlığımızca müfettiş görevlendirilerek soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma sonucu kamuoyumuzla ayrıca paylaşılacaktır”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı