REKLAMI GEÇ

SAĞLIK ÇALIŞANLARI 2 GÜN GREV YAPACAK

SAĞLIK ÇALIŞANLARI 2 GÜN GREV YAPACAK

Hekimler ve sağlık çalışanları, uygulanan sağlık politikalarına tepkilerini göstermek için 19-20 Nisan’da acil vakalar haricinde, sağlık hizmeti vermeyecek.

/ DENİZLİHABER / 18 Nisan 2011 Pazartesi, 17:10

Denizli Tabip Odası, yaptığı yazılı bir açıklama ile hekimlerin ve sağlık çalışanlarının, 19-20 Nisan’da greve gideceklerini, acil vakalar dışında sağlık hizmeti sunulmayacağını açıkladı. Denizli Tabip Odası’ndan yapılan açıklama da 19-20 Nisan’da sağlık çalışanlarının yapacağı greve, halkın da deste olması istendi.

Açıklamada, hekimler ve sağlık çalışanlarının, yıllardır uygulanan sağlık politikalarına itiraz ettikleri
Belirtilerek, “Daha bundan bir ay önce, 13 Mart 2011 günü Cumhuriyet tarihinin en büyük sağlıkçı mitingini gerçekleştirdik.Türkiye’nin dört bir yanından gelen 30 bin sağlık çalışanı Ankara’da, Sağlık Bakanlığı’nın tam önünde ‘Sağlıkta Özelleştirmeye Karşı Çok Ses, Tek Yürek Mitingi’nde buluştuk.
İstedik ki; sözümüz dinlensin, haklı taleplerimize kulak verilsin.Gördük ki; yüreklerin kulakları sağır.
Anladık ki; dert çok, hemdert yok.Kavradık ki; sorunlarımızın çözümü kendi mücadelemizin eseri olacaktır.Şimdi; iş, gelir, can güvencesi, mesleki bağımsızlığımıza, mesleki onurumuza saygı, herkese eşit, ücretsiz sağlık talepleriyle bütün Türkiye’de gerçekleştireceğimiz G(ö)REVe hazırlanıyoruz.
Daha fazlasını değil, hakkımız olanı istiyoruz.İnsanca çalışmak, insanca yaşamak, nitelikli sağlık hizmeti sunmak istiyoruz” denildi.

Açıklamada, 19-20 Nisan’da sağlık hizmeti sunulmayacağı belirtilerek, “19-20 Nisan Salı ve Çarşamba günleri sağlık hizmeti sun(a)mayacağız! Tıpkı hafta sonlarında olduğu gibi… Tıpkı dokuz günlük bayram tatillerinde olduğu gibi… Bilinmelidir ki; 19-20 Nisan günlerindeki eylemimiz hastalarımıza karşı değil, sağlık çalışanlarını mutsuz, hastaları mağdur eden, sağlığı ticarete, hastaları müşteriye, hastaneleri ticarethanelere dönüştürmeye çalışan sağlık politikalarına karşıdır!Bizleri aralıksız otuz üç saat çalıştıran, hastalara her bir muayene için devlet hastanelerinde 8, özel hastanelerde 15 TL ‘katılım payı’ ödeme zorunluluğu getirenlere karşıdır!Sağlığımızı uluslararası sermaye örgütleriyle pazarlık konusu yapan,IMF ve Dünya Bankası’nın reçetelerini ‘sağlık reformu’ adıyla dayatanlara karşıdır!Biz sağlık çalışanları, bu haklı ve onurlu mücadelemizde; bütün hastalarımızın, bütün halkımızın desteğini bekliyoruz” denildi.

Diş Hekimleri de eylemde olacak
Denizli Diş Hekimleri Odası da eyleme katılacaklarını açıkladı. Denizli Diş Hekimleri Odası’ndan yapılan açıklamada, “Bilindiği üzere 13 Mart 2011’de tüm sağlık bileşenleri mensubu olarak ‘ÇOK SES TEK YÜREK’ olduk…Bu, bir arada yaptığımız bir çığlık/uyarı, moral günü, bir buluşma oldu. Şimdi ise bunun devamı olarak 19-20 Nisan tarihlerinde ‘ 19-20 NİSAN SAĞLIK HİZMETİ EYLEMİ’ ile halkın sağlık sorunlarına erişimini zorlaştıran, bu konuda duyarsız kalmama ve halkın ağız ve diş sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğuna, halkın sağlık hizmetine erişiminin engellenemeyeceğini, 19-20 Nisan’da acil vakalar haricinde sağlık hizmeti vermeme eylemi ile anlatmaya çalışacağız” denildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı