REKLAMI GEÇ

Sağlık çalışanları meydanlarda

Sağlık çalışanları meydanlarda

Sağlık çalışanlarını temsil eden çok sayıda sendika yurt genelinde olduğu gibi Denizli’de de bir günlük grev nedeniyle meydanlara indi. Hastanelerde acil dışında iş bırakma çağrısı ciddi ölçüde kabul görmese de Denizli’de yüzlerce sağlık çalışanı Delikliçınar Meydanı’nda bir araya geldi.

/ DENİZLİHABER / 21 Aralık 2011 Çarşamba, 14:48

Sağlık alanında yapılan düzenlemeler ve yapılacak olan düzenlemelerle meslek örgütlerinin yetkisinin daraltıldığı, sağlık kurumlarının işletmeye dönüştürüleceği ve vatandaşların üzerindeki sağlık gideri yükünün her geçen gün arttığı gibi gerekçelerle bugün gerçekleştirilen grev alanları renklendirdi. Yurt genelinde birçok hastanede sağlık çalışanları acil servis dışında iş bırakırken, Denizli’de iş bırakma çağrısı çeşitli gerekçeler nedeniyle çok fazla rağbet görmüş değil.

Ancak sağlıkçıların kentteki grevi nedeniyle Delikliçınar Meydanı’nda gerçekleştirdiği eylem yoğun ilgi gördü. Yüzlerce sağlık çalışanının yanı sıra bazı siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü ve farklı işk kollarına ait sendika temsilcilerinin de destek verdiği gösteri için ilk buluşma adresi Eğitim Sen Denizli binası oldu. KESK dönem sözcülüğünü yürüttüğü için KESK’e bağlı sağlık sendikalarının üyeleri, Eğitim Sen İl Binası önünde toplandıktan sonra hastanelere giderek burada sağlık çalışanlarının gerçekleştirdiği greve destek verdi. Gruba Denizli Tabipler Odası ve Denizli Eczacılar Odası üyeleri de katıldı. Daha sonra Gazi Bulvarı boyunca yürüyerek Delikliçınar Meydanı’na gelen sağlıkçıların meydandaki protesto gösterisi halaylarla başladı.
Yapılan açıklamalarda hükümet uygulamaları eleştirildi. Sloganlar ve pankartların hedefinde de hükümetin sağlık alanındaki uygulamaları vardı. Gösteri olaysız bir şekilde sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı