REKLAMI GEÇ

Sağlık çalışanlarından ortak tepki

Sağlık çalışanlarından ortak tepki

Denizli ve ilçelerinde görevli sağlık çalışanları, düzenledikleri eylemlerle son günlerde sağlık çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen terör saldırılarını protesto etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ekim 2015 Çarşamba, 17:11

Denizli ve ilçelerdeki Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı sağlık kuruluşları önünde düzenlenen eylemlerle, Doğu ve Güney Doğu’da sağlık çalışanlarına, ambulansa ve son olarak Hakkari Şemdilli’deki Devlet Hastanesi’ne gerçekleştirilen terör saldırısını protesto ettiler.

DENİZLİ’DE ORTAK EYLEM
Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Denizli Devlet Hastanesi önünde ortak basın açıklaması yaptı. Katılımcılar adına açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Şükrü Arpacı, “3 sağlık çalışanımız terör örgütünün gerçekleştirdiği alçakça saldırılarda hayatını kaybetti. Aile Hekimimiz Dr. Abdullah Biroğul memleketi Diyarbakır’da, Sağlık Memurumuz Eyüp Ergen ve Ambulans Şoförü Şeyhmus Dursun memleketleri Şırnak’ta uğradıkları silahlı saldırı sonucu şehit edildiler. Onlarca çalışanımız alıkonuldu, ambulanslarımıza, hastanelerimize ateş edildi; sağlık hizmetleri aksatılmaya çalışıldı. Son olarak Hakkari Şemdinli’deki Devlet Hastanemiz bombalı saldırı sonucunda neredeyse kullanılamaz hale getirildi. En büyük zararı Şemdinli’de bizlerden sağlık hizmet bekleyen halkımız gördü.
Vatandaşımızın en temel haklarından olan sağlık hakkının engellemesine yönelik bu çirkin saldırıları planlayanları ve gerçekleştirenleri şiddetle lanetliyoruz” dedi.

denizli-saglik-calisanlari-terore-tepki-ic-1

TAVAS ve ÇAMELİ’DE DE PROTESTO EDİLDİ
Tavas ve Çameli Devlet hastanelerinde de artan terör olayları protesto edildi. Tavas Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Yavuz Aycan ve Çameli Devlet Hastanesi Müdürü Atilla Kağnıcı, yaşanan terör olaylarını kınadı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı